Amerika skandal kararı hayata geçirdi!

Washington, PKK’ya yardım etmekten geri durmuyor. Kongre’den teröristlere stinger yardımı tasarısını geçiren ABD, Başkanın onayını beklemeden YPG’ye 7 helikopter silah gönderdi.

GİRİŞ 13.12.2016 08:40 GÜNCELLEME 13.12.2016 11:47
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Amerika terör örgütüne destek olmak için vakit kaybetmeden harekete geçti. Washington yönetiminin, Obama’nın tasarıyı imzalamasını beklemeden, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki silahlı kolu YPG’ye helikopterle silah indirdiği ortaya çıktı.

BasNews’in haberine göre, PKK/YPG’nin başında olduğu paravan örgüt Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) bir yetkili ABD’nin YPG kontrolündeki Ayn İsa’ya 7 askeri helikopterle silah indirdiğini bildirildi. DEAŞ’la SDG eliyle mücadele etmeye çalışan ABD’nin, silah sevkiyatını Rakka operasyonunun ikinci aşaması için gerçekleştirdiği belirtildi. Öte yandan BasNews’e konuşan bir diğer SDG’li yetkili ise, Rakka operasyonunda kullanılmak üzere koalisyon ülkelerinin gelişkin silahlar verdiğini doğruladı. 

YPG’YE GÜVENLİ BÖLGE

Gönderilen silahlar arasında stinger füzeleri ve zırhlı araçlara karşı kullanılabilecek roketler olduğunu da itiraf eden yetkili, ABD’nin Suriye’de YPG’ye dayalı güvenli bir bölge oluşturmayı planladığını söyledi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 125
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Kargayı beslersen oyar gözünü ey ABD benden söylemesi.
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD bir terör devleti olduğunu itiraf ediyor. ABD vatandaşları buna nasıl tahammül ediyor. Özgürlük ve demokrasi reklamı yapıp aksini yapan bu alçak ülkenin Allah belasını versin.
    Cevapla
  • sutcu 7 yıl önce Şikayet Et
    coniler metal firtinayi hayata gecirmeye calisiyorlar.ama sneryo cok degisti turkiye bir batakliktir abd icin cok fazla zayiyat verirler kendi metropollerindeki zayiyat cok daha fazla olabilir abd turkiye savasinin galibi hic bir zaman belli olmaz yuzyillardir belirsizlik devam eder abd akilli olun....
    Cevapla
  • Eeeeeee 7 yıl önce Şikayet Et
    Vır vır vır dır dır dır Vur gitsin hepsini. Ne bekliyo bizimkiler ,daha da güçlenmelerini mi. Bu savaşı kazanmak için etkili vuruş yapmak gerek. At en ağır güdümlü bombaları tepelerine. Amerikanyalısı da Rusunyalısı da İranyalısı dada da da . Bım bom bom bitti
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    gelmeden verilmeden vurulacak ypg
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?