Almanya büyükelçisi Dışişleri'ne çağırıldı

Almanya Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Almanya büyükelçisi Dışişleri'ne çağırıldı
Almanya büyükelçisi Dışişleri'ne çağırıldı
GİRİŞ 18.08.2014 12:58 GÜNCELLEME 18.08.2014 13:07
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Almanya’nın 2009 yılından beri Türkiye’yi dinlediği iddia edildi. Alman ‘’Der Spiegel’’ dergisinin haberinde, Almanya’nın Dış İstihbarat Servisi’nin (BND), NATO partneri Türkiye’yi izlediği öne sürülmüştü. Bunun ardından Merkel de bu iddiaları doğrulayarak teyit etmişti.

Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 

DİNLEME İDDİALARI RESMEN SORULDU

Müsteşar Vekili Büyükelçi Erdoğan İşcan tarafından davet edilen Alman Büyükelçi'den, gazetelere yansıyan Türkiye'nin Alman istihbaratı tarafından dinlendiğine ilişkin iddialar resmen soruldu.

Görüşmede, dinleme iddialarının doğru olması halinde Türkiye'nin "büyük hayal kırıklığı duyacağı" da Alman Elçiye bildirildi.

YORUMLAR 11
  • ömürcan 9 yıl önce Şikayet Et
    ters açı....2. sonra hakimi, savcısı, tv cisi, habercisi, gazetecisi yok ya biz dinlemedik diye yayın yaparlar günlerce. bir de
    Cevapla
  • ömürcan 9 yıl önce Şikayet Et
    ters açı....1. şimdi birileri zannediyorki, almanya başbakanı merkel telefonun bir ucunda, bizim devlet büyüklerimi dinliyor. öyle sanmaya devam ediniz. dış AJAN lar ne işe yarar bilemiyorum.ama iç ajanlar ne işe yarar biraz anlatalım. bundan 12 sene öncesine kadar her 2 yılda bir 10 kasım törenlerinde, o kadar asker ve polisin içinde devlet ricalinin önünde atatürke hakaretler yagdırırdı. sonra bizim şu meşhur mit başkanı hakan fidanı tutuklatmak isterdiler.. sonra elinde ekmek bıçağıyla yada belinde silahla yada başka bir şekilde başbakanı vurmak isterler. başka bişey tokatta konvoyuna etş edilerek erdoğana vurmak isterler. halbuki erdoğan helikopterle başka bir yere gitmiş aracı boş olarak konvoydadır. başbaken tam ameliyat olacakken birden ameliyat hane yerine başka bir yere gider bu arada hakan fidana telefon edilir gel ifade ver diye.. sonra birileri aylarca devlet erkanını dinler "selam terör örgütü" diye. sonra bi zaman sonra
    Cevapla
  • şükrü mergen 9 yıl önce Şikayet Et
    TALİP DOĞAN KARLIBEL . Adam, yıllar önce " alman istihbaratı türkiyede 4000 kişiyi dinliyor" demişti de kimseye derdini anlatamamıştı. şimdi snowden söyleyince herkes inandı. zamanında kimsenin kılı bile kıpırdamamıştı.
    Cevapla
  • kuzey güney 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanya artık açıktan oynuyor. Türkiye'ye düşmanlığı biliniyordu ama artık düşmanlıklarını açık etmekten de çekinmiyorlar. bazı hesapları sonraya bıramakta fayda var.. intikam soğuk yenir.. hele beklesinler şimdi daha sıcak olaylar var.. projeler var yatırımlar var oyalanmaya gerek yok.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehdi Mumin nickliye! Ya sence ne yapmamız gerekir?. Almanya’ya savaş mı açmalıyız? İhtalatı ve ihracatı mı kesmeliyiz? Merkel’e ilelebet küsecek miyiz? Laf mı Allah aşkına dediğin? Ben yöneticilerimizin Almanya’nın ABD’ye takındığı tavırdan daha onurlusunu göstereceklerinden eminim. Devletlerarası ilişkilerde bundan fazlası ahmaklık olur. Şerefli yöneticileri itham eden, gösterilmesi gereken normal tavrı kendi kıt aklınca ve kıt bilgisiyle eleştirmeye kalkan senin gibi vatandaşlar olmaz olsun. Daha gösterilen tavrı bile beklemeden baştan onurlu kişiye karşı şerefi eksik yakıştırması yapmak bir mümin özelliği değildir. Senin gibilerin memlekete verebilecekleri zarar Almanya’nın dinlemelerinden daha fazladır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den