Çavuşoğlu'ndan çok çarpıcı 'PKK' açıklaması

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terörle mücadele konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'ndan çok çarpıcı 'PKK' açıklaması
Çavuşoğlu'ndan çok çarpıcı 'PKK' açıklaması
GİRİŞ 14.09.2015 03:23 GÜNCELLEME 14.09.2015 11:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa ülkelerinin terör örgütü PKK’ya yaklaşımını eleştiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu: 

''Özellikle DAEŞ ile mücadele kapsamında, PKK'ya daha önce de sempatisi olan, PKK'yı destekleyen partiler, örneğin Yeşiller, Sosyalisler, PKK'yı ''DAEŞ ile mücadele eden bir örgüt'' şeklinde lanse ederek, terör örgütünü meşru göstermeye çalıştılar.''

''GELİŞİGÜZEL SİLAH DAĞITTILAR''

Bu süreçte PKK ciddi bir siyasi destek aldı. PKK'nın elindeki silahların menşeinin PKK'nın doğrudan ya da Suriye ve Irak'ta gelişigüzel dağıtılan silahlar nedeniyle dolaylı olarak desteklendiğini ortaya çıkardığını anlatan Çavuşoğlu, Mehdi Ordusu ya da Maliki'nin Şii Milisleri'ne dağıtılan silahların bile şu anda PKK'nın eline geçtiğini anlattı. Çavuşoğlu, Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa tarafından Suriye ve Irak'ta gelişigüzel silah dağıtıldığına dikkati çekti.

''AFFEDERSİNİZ, HAYVAN SEÇER GİBİ...''

Çavuşoğlu, Batı’nın mültecileri kabul konusunda da ''İkiyüzlü'' davrandığını söyledi. Suriyeli mültecileri ülkelerine kabul edeceklerini açıklayan birçok AB ülkesinin, dine ve eğitime göre seçim yaptığını anlatan Çavuşoğlu, ''İnsanları, mültecileri ülkelerine kabul ederken, teşbihte hata olmaz, affedersiniz, pazardan hayvan seçer gibi seçmek istiyorlar'' ifadesini kullandı.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 5
  • ismail bursevi 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylemiş yabancı basında çıkan mültecilere kapı açıldı haberleri ve videoları izledim bitane yaşlı cılız aciz görünümlü yok hepsi sıhhatli ve gençleri alıyorlar amele olarak çalıştırmak için
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    sizde uyudunuz mu..
    Cevapla
  • Zekeriya gökçe 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa aselaya da sahip çıkıyordu. Ne oldu ? Avrupa'da eylemlere başlayınca ipini çektiler. Herkes kazdığı kuyuya düşer. Göreceksiniz Avrupa bu palazlandırdığınız hayvanlar sahiplerini ısıracaklar. Biz de göreceğiz. Teröre destek vermeyin.
    Cevapla
  • Hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Mevlut Bey önemli bir konuya parmak basmış. Gerçekten de Batı eskiden PKK'yı gizli gizli, el altından desteklerdi, şimdi DAEŞ bahanesiyle PYD üzerinden doğrudan, açık bir şekilde ve daha kritik silahlarla destekliyor. Buna bir son verdirilmelidir. AB DAEŞ'le savaş için silah para verecekse ÖSO'ya versin, bize versin. Aksi halde hedefimiz olur demek lazım.
    Cevapla
  • Tahaa 8 yıl önce Şikayet Et
    rabbim adildir onların bu adaletsizliklerinin hesabı en kısa zamanda çıkacak onlardan, inş bizde görürüz o günleri,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"