Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken hediye!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Franciscus'la görüşmek üzere Vatikan'a geldi. .Erdoğan'ın ziyareti 59 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde Vatikan'a yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

GİRİŞ 05.02.2018 14:46 GÜNCELLEME 05.02.2018 18:39
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Papa Franciscus'un davetlisi olarak Vatikan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi törenle karşılandı. 

PAPA BU SÖZLE KARŞILADI

 

Papa, Apostol Sarayı'nda, konuklarını ağırladığı Kütüphane Salonu'ndaki görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı. İtalyanca "Buongiorno" diyen Papa'ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "How are you" sözleriyle karşılık verdi. "Gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Papa da ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti.Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Françesko, basın mensupları önünde el sıkışarak, görüşmenin yapıldığı Kütüphane Salonu'na geçti. 



KUDÜS VURGUSU

Erdoğan ile Papa görüşmede, Kudüs'ün, BM kararları ve uluslararası hukuk tarafından belirlenmiş statüsünün muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladılar.

İSLAM DÜŞMANLIĞI ELE ALINDI

Yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığı ile ortak mücadeleye değinilen görüşmede, dinleri terörle ilintilendirmenin yanlış olduğu da vurgulandı. Bu çerçevede, İslam'ı terörle özdeşleştirmeye yönelik kışkırtıcı söylemlerden uzak durulması gerektiği belirtildi.

Türkiye'de Katolikler dahil farklı inançlara mensup herkesin barış içerisinde bir arada yaşamalarına önem verdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu iradeyi somut olarak ortaya koyma adına son dönemde 14 kilise ve bir sinagogu onardıklarına dikkati çekti.

"BARIŞ VE İSTİKRAR TESİS EDİLMELİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Franciscus, bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesi, yaşanan insani dramlara seyirci kalınmaması için uluslararası toplumu harekete geçirmesi hususlarında ortak adımlar atmanın mümkün olduğuna işaret etti ve gelecekte de temasları sürdürme konusunda mutabık kaldı.


ERDOĞAN İZNİK ÇİNİSİ HEDİYE ETTİ

Erdoğan, Papa'ya eski İstanbul'u 24 parçada tasvir eden minyatür İznik çinisi ile Mesnevi'nin İtalyanca ve İngilizce baskılarını hediye etti.  Papa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a barışı simgeleyen madalyon takdiminde bulundu.Erdoğan ve Papa, sunulan hediyeler hakkında birbirlerine bilgi verdi.



59 YILIN ARDINDAN İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti, 59 yıl aradan sonra Türkiye'den Vatikan'a Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleşecek ikinci ziyaret olma özelliğini taşıyor. Vatikan'a Türkiye'den Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret 1959 yılında Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Celal Bayar tarafından yapılmıştı.

YORUMLAR 83
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    super bir haber
    Cevapla
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    uzun adam adam gibi adamsn bin tane basim olsa herbirini senin icin feda ederim dünya orneksin reisssssssssssss
    Cevapla
  • arif gunay 6 yıl önce Şikayet Et
    iznik çinisi yerine kütahya çinisi verse daha yerinde olurdu. kaliteli ürün verilmeli bence
    Cevapla
  • Aziz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugün kü Vatikan'ın temelleri İznik de atılmıştır. Bkz. İznik Konseyi
    Cevapla
  • android 6 yıl önce Şikayet Et
    mesaji anlamiyorsun ki neden iznik diye! Osmanli!
    Cevapla
  • süper 6 yıl önce Şikayet Et
    kılışdar gitseydi şu papanın yanına ayvayı yemişti. herkes münafık kafir derdi :) bizim halkımız da siyasetçi olup çıktı yahu. işimize gelirse yani..
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMANMI kilisdaroglu ona cami kilise yasak ataist ögren bi
    Cevapla
  • LİDER 13 6 yıl önce Şikayet Et
    İznikte 400 papaZ bir araya gelerek kafalarına göre incili düzmece yazmışkar hata incilin ilk nushasında sultan süleymanın 40 ahır atı varmış diye yazmışlar öbür nushasında 400 ahır atları varmış diye yazmışlar iznik papalar için çok kutsal bir yerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AKINCI TİHA helikopteri buldu: İşte kazadan ilk görüntüler
Yeni haftada hava durumu raporu: Yağmur, sıcak ve toz taşınımı