Lopez ABD yaptırımlarıyla alay etti

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, ABD'nin yaptırım kararlarıyla alay ederek, "Ulusal egemenlik ve anayasanın devrimci savunucusu bütün general ve amirallerin maaş çizelgelerinin, yaptırımların taksitle uygulanmasını kolaylaştırmak için ABD Hazine Bakanlığına gönderilmesi emrini verdim." ifadesini kullandı

Lopez ABD yaptırımlarıyla alay etti
Lopez ABD yaptırımlarıyla alay etti
GİRİŞ 03.03.2019 08:06 GÜNCELLEME 03.03.2019 08:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, sosyal medya hesabından, ABD'nin Venezuela'daki resmi yetkililere ve yakınlarına sık sık yeni yaptırım kararları almasıyla alay etti.

 

 

Venezuela ordusundaki bütün general ve amirallerin maaş çizelgelerinin ABD Hazine Bakanlığına gönderilmesi emrini verdiğini ifade eden Lopez, böylece ABD'nin yaptırımlarının "anayasa ve ulusal egemenliğin devrimci savunucularına" taksitle uygulanmasını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

AA'nın haberine göre; ABD Hazine Bakanlığı en son, Venezuela'ya Kolombiya’dan 23 Şubat'ta sokmak istedikleri "insani yardım" malzemelerinin girişine engel oldukları gerekçesiyle 6 askeri yetkili hakkında 25 Şubat'ta yaptırım uygulama kararı almıştı.

 

 

Venezuela-Kolombiya sınırında hükümet karşıtı protesto düzenlemek ve ABD'den Venezuela'ya gelen "insani yardım" paketlerinin girişini sağlamak isteyen muhaliflerle güvenlik güçleri arasında 23 Şubat’ta gün boyu çatışmalar yaşanmış. Hiçbir kamyon Venezuela’ya geçememiş, 2’si ise Francisco de Paula Santander Köprüsü üzerinde yakılmıştı. 

116 ASKER İHRAÇ EDİLDİ

Öte yandan Venezuela’da 23 Şubat’ta yaşanan olaylar sonrası 116 asker ordudan ihraç edildi. 

Ülkenin resmi gazetesinde yayımlanan kararda, 1 tümgeneral ve 3 albayın da aralarında bulunduğu 116 askerin "vatana ihanet" ve "firar" suçlamasıyla FANB’den atıldığı duyuruldu.

Bu arada Kolombiya göçmenlik idaresi Migracion Colombia'dan yapılan son açıklamaya göre, bu ülkeye kaçan Venezuelalı güvenlik güçleri mensuplarının sayısı 700'ü aştı.

YORUMLAR 13
  • mesut tto 5 yıl önce Şikayet Et
    Kubadaki domuzlar korfezi savasında Kubalılar domuzları domuzlar korfezine gömmüştü bi ornegınıde venezuellada görebiliriz inşallah
    Cevapla
  • cabbaar 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın lopeze yapılan yanlışı bize yapılmış sayarız.
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    ordudan atılmalı ve tutuklanmalı. kaçmalarına izin vermemesi lazım...
    Cevapla
  • Zalim ile Mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    Açıktan, İyiler-Kötüler savaşı. Dayan Maduro!
    Cevapla
  • öten horoz 5 yıl önce Şikayet Et
    abd savasa basliyor ilk meydan muharebesi venezuela olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi