Akılalmaz iddia: Çinli hackerlar koronavirüsü araştıran merkezleri hedef aldı

ABD'li bazı güvenlik kurumları tarafından iddia edilen habere göre, koronavirüs hakkında araştırma yapan kuruluşların Çinli hackerlar tarafından hedef alındı.

Akılalmaz iddia: Çinli hackerlar koronavirüsü araştıran merkezleri hedef aldı
Akılalmaz iddia: Çinli hackerlar koronavirüsü araştıran merkezleri hedef aldı
GİRİŞ 14.05.2020 00:38 GÜNCELLEME 14.05.2020 00:43
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İç Güvenlik Bakanlığı, Kovid-19 virüsü üzerinde aşı, tedavi veya test çalışmaları yapan araştırma merkezlerine uyarılarda bulundu.

Çin yönetimi ile bağlantılı olduğu düşünülen Çinli hackerların virüs konusunda araştırma yapan kurumları hedef aldığı belirtilen uyarıda, ABD'li kurumlardan verilerini korumak adına ekstra güvenlik önlemleri almaları ve potansiyel tehdidin farkında olmaları istendi.

ÇİN'İN HAMLESİ ABD'NİN KORONA MÜCADELESİNİ TEHLİKEYE ATTI

FBI ayrıca potansiyel tehdit konusunda halkın farkındalığını artırmak için uyarı yayınladıklarını ve önümüzdeki günlerde ek teknik detayların açıklanacağını duyurdu.

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Çin'in bu sektörleri hedef almasının ABD'nin Kovid-19 ile mücadelesini tehlike altına attığını bildirdi.

Açıklamada, “Bu duyuru, araştırma kuruluşları ve Amerikan halkı arasındaki farkındalığı artırmayı ve potansiyel hedeflere kaynak ve rehberlik sağlamayı amaçlamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Akşam İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Alsın be birader. Paylaş hatta. Hem Çin veri gizliyor dersin, hemde seninki erişilmez olacak. Hack lıyorllar diyeceksin. Vaka ciddi. Bilgiyi sen gizliyorsun. Bu itirafı. Yoksa neden tepki vereceksin.? Açın tüm dünya birlikte bu aşıyı bulun, serseriler sizi. Hala çocuk gibi kavga peşinde.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Çin yesin bir birlerini
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Kedi ve fare yiyen halktan başka beklem olmaz.
    Cevapla
  • BURHAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu çin ler bunu haltı yapdıklarından adım ğibi eminin , bu yüzden bu konuda , Amerika ile ortak hareket etmek gerekmekte olduğuna inanıyorum
    Cevapla
  • Mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Memo virüs var çip var yüz tanima var digital kimlik var...
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ile mı? aklın mı kaçtı . 70 senedir Türkiye de yaşadıklarımızı , darbeleri , ekonomi krizleri Batı kaynaklıydı. Çin lerin sayesinde Batı zayıflıyor ve biz de Reis le nefes alabildik. Asya dan Elektronik parçalar geliyor ve IHA, SiHA lar uçuyor. Batı bize avucunu yalatırdı.
    Cevapla
  • TC Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Suçunu örtbas etmeye çalışan suçlu psikolojisi:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti