Rum yetkililer duyurdu: Maraş açılma safhasına geldi

KKTC'nin açmak istediği, yıllardır kapalı tutulan Maraş bölgesi hakkında Rum tarafından açıklama geldi. Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum Yönetimi daimi temsilci Andreas Mavroyannis, 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın Türkler yönetimi tarafından açılma safhasına getirildiğini ve Rum tarafının bu konuda bir engel oluşturmadığını açıkladı.

Rum yetkililer duyurdu: Maraş açılma safhasına geldi
Rum yetkililer duyurdu: Maraş açılma safhasına geldi
GİRİŞ 26.07.2020 15:43 GÜNCELLEME 26.07.2020 15:51
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

KKTC'de 46 yıldır kapalı olarak tutulan ve açılması için hazırlıkların başlatıldığı Maraş Bölgesi hakkında Rum yönetiminden açıklama geldi.

 

 

AÇILMA SAFHASINA GELDİ

Müzakereci ve Rum Yönetimi'nin BM daimi temsilcisi olan  Andreas Mavroyannis, Maraş'ın açılması noktasında bir problem oluşturmadıklarını, faaliyetlerin sürdüğünü ve sürecin açılma safhasına geldiğini belirtti.

Maraş’ın yerleşime açılması faaliyetlerinin devam ettiğini, uzun zaman önce başladığını ifade eden Mavroyannis, "Maalesef bizim tarafın ve özellikle uluslararası toplumun sert ve güçlü tepkisi olmazsa, yakın gelecekte bir gün kendimizi tersine çevrilmesi zor emrivakilerle karşı karşıya bulacağız" dedi.

 

 

'TÜRKİYE'YE KARŞI SERT TUTUM ALINMADI'

Rum medyasına açıklamalar yapan Mavroyannis, Türkiye'nin attığı adımlar karşısında ilerleme sağlayamama nedeninin Rum dış politikasının başarısızlığı olmadığını ifade etti. Mavroyannis, geniş deneyime sahip büyük bir ülke olmadıklarını, zor bir çevrede var olmaya ve dayanaklarını artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Rum gazetecilerin, "O zaman beklenti çıtasını neden yükselttik?" sorusuna ise Mavroyannis, "Olanaklarımızı abarttığımızı söyleyemem. Çıtayı olması gereken yere koymak kötü bir şey değil" cevabını verdi. Uluslararası toplumun Türkiye'ye karşı ‘gerektiği kadar’ sert tutum alamadığını belirten Rum yetkili, "Maraş’ın yerleşime açılması faaliyetleri ve diğer birçok faaliyete dair değerlendirmelerde BM’den adil davranış görmedik" dedi.

Rum yönetimi daha önce Maraş konusunda sert açıklamalarda bulunmuş, bölgenin açılmasına karşı tepkiler ortaya koymuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 36
  • 34 ve 65 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ın insanı Türkleri sevmez. Oraya vatan millet sevdalısı insanlar yerleştirilmelidir. Akıncı da Türk ama Kıbrıs'ı bölme derdinde. Ne yaptık peki? Yavru vatan değil mi, Cumhur başkanı adayını biz belirlemeliyiz.
    Cevapla
  • 2023 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Turkistanli vatandaşlarımızı yerlestirelim.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    12adayi hangi aklı evvel verdi.
    Cevapla
  • Ulubatli Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz bunu Koffi Annan in müzakerisinde kaybetiniz.Bu oylamadan sonra hemen acmaliydik ama gene aciliyor allahtan. Ondan sonra kudurun
    Cevapla
  • Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    O bölgeye Turkiyeden milliyetçi insanlar yerleştirilmeli kuzey kıbrıs içerisinde çok rum ve yunan dostu var en azından bu bölge Türk milliyetçileri ile doldurulmalı
    Cevapla
  • Zafer Müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    çok haklısınız vatan haini çok orda
    Cevapla
  • Rıdvan16 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ve kesinlikle haklısın kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti