İsveç'ten dikkat çeken PKK açıklaması

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin PKK'lı isimlere destek vermediğini söyledi. Reuters'a konuşan Türk yetkililer ise; İsveç ve Finlandiya'yla Türkiye'de yapılan ilk toplantıda sınırlı bir ilerleme kaydedildiğini belirtti.

İsveç'ten dikkat çeken PKK açıklaması
İsveç'ten dikkat çeken PKK açıklaması
GİRİŞ 27.05.2022 17:15 GÜNCELLEME 28.05.2022 09:22
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Daha önce PKK/YPG'li teröristleri ofisinde ve İsveç Meclisi'nde ağırladığı fotoğrafları ortaya çıkan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusuna itirazlarıyla ilgili olarak Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Linde, "İsveçli siyasetçilerin demokratik meclislerde terör örgütü PKK'yı temsil ettiği bilgisi doğru değil. Bunlar dayanağı olmayan iddialar. Şiddetin, terörün ve aşırılığın demokratik toplumumuzda yeri yoktur" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DEKİ GÖRÜŞMELERDE SINIRLI İLERLEME KAYDEDİLDİ"

Öte yandan İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkili, İsveç ve Finlandiya heyetleriyle geçtiğimiz gün Türkiye'de yapılan görüşmelerde sınırlı bir ilerleme kaydedildiğini söyledi:

"Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında düzenlenen toplantıda Türkiye'nin endişeleri konusunda çok az ilerleme kaydedildi. Kolay bir süreç değil. Zor olacak somut adımlar atmaları gerekiyor. Müzakereler sürecek. Fakat yeni bir görüşme tarihi yakın gözükmüyor."

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde YPG'li terörist Nesrin Abdullah ve YPG'nin sözde üst düzey yöneticlerinden terörist İlham Ahmedi le İsveç parlamentosunda bir araya gelmişti.

ÇAVUŞOĞLU: UMARIM İSTEKLERİMİZİ YERİNE GETİRİRLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yaptığı açıklamda bir kez daha bu ülkelerin teröre verdiği desteğe değinerek; "Bizim talebimiz gayet meşru, açık ve net. Bu ülkeler teröre destek veriyor, ayrıca bize yönelik savunma kısıtlamalarını kaldırmaları gerekiyor. Umarım Finlandiya ve İsveç bizi gayet iyi anlamıştır. Biz her zaman diyalogtan yanayız, umarız bu beklentiler somut bir şekilde yerine gelir" dedi.

Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'ya açıklaması: Makedonya örneğiyle anlattıTürkiye'den İsveç ve Finlandiya'ya açıklaması: Makedonya örneğiyle anlattı

İsveç'in PKK sicili oldukça kabarıkİsveç'in PKK sicili oldukça kabarık

Erdoğan haklı çıktı: İsveç'ten skandal PKK hamlesiErdoğan haklı çıktı: İsveç'ten skandal PKK hamlesi

NATO için yalvaran İsveç Başbakanını koltuğa oturtan YPG/PKK detayıİsveç Başbakanı'nı koltuğa oturtan YPG/PKK detayı

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 102
  • Bora 1 yıl önce Şikayet Et
    Abla,fotoğraflar yalan söylemez, bizdeki iş bilmez muhalefet gibisin sabah akşam yalan...
    Cevapla
  • Esven 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hergün biraz daha ahmaklaşıyor.Konuştukça dibe battıklarının farkında değiller.
    Cevapla
  • ali candan 1 yıl önce Şikayet Et
    veto etmezlerse yazık lar olsun
    Cevapla
  • ugur arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    adıma bahse girerim bu teröristlere inanırlar ve eninde sonunda evet derler ve sonra aynı teröredestedeğe devam ederler bunlardan birşey istemek dürüstlük dostluk beklemek tam bir ahmaklıktır
    Cevapla
  • Poydoros 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisin sözüne bakın natoya nezaman gireceğinizi anlarsınız.
    Cevapla
  • Analizci 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyin müzakeresini yapıyoruz anlamadım boş yere dışişleri bürokratlar ını yoruyoruz önümüzde Yunanistan örneği varken veto ediyoruz bitti gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi