Stoklar riske girdi! ABD'den Stinger hamlesi

ABD ile Raytheon şirketi arasında; 1300 Stinger alımı için anlaşma imzalandı. Ukrayna'ya yönelik yardım paketleri sebebiyle Stinger stokları riske girmişti.

Stoklar riske girdi! ABD'den Stinger hamlesi
Stoklar riske girdi! ABD'den Stinger hamlesi
GİRİŞ 01.06.2022 15:57 GÜNCELLEME 02.06.2022 08:00
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD, Şubat 2022'de meydana gelen Ukrayna-Rusya Savaşı'nın ardından Ukrayna'ya yönelik birçok askeri yardımda bulundu. Söz konusu yardım paketleri, omuzdan atılan hava savunma füzesi Stinger MANPADS'ı da içeriyordu. Ukrayna'ya yönelik yardımların ardında Stinger stoğu tehlikeye giren ABD ordusu, Raytheon ile sözleşme imzaladı.

Söz konusu sözleşme, 624 milyon ABD boları bedel ile 1300 adet Stinger MANPADS üretimini kapsıyor. Ayrıca sözleşme, mühendislik desteğinin yanı sıra raf ömrü sorununu çözmek, temel bileşenleri modernize etmek ve üretimi hızlandırmak için gereken test ekipmanı için de hükümler içeriyor.

Sözleşme, Ukrayna savunma güçlerini desteklemek için acil durum finansmanı içeren Ukrayna bütçesinden finanse ediliyor. Raytheon, Stinger talebini hızla desteklemek için, ABD ordusu ve tedarikçi ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Ancak üretim hattında sıkıntı yaşandığı biliniyor.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • musa 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi sahtekar yöneticiler.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sırf kıtlık için ekonomik darboğaz çıksın diye ne yapcaklarını şaşırdı yezitler
    Cevapla
  • Kayar 1 yıl önce Şikayet Et
    tanesi 480000 dolar vuracağı uçakdan pahalı
    Cevapla
  • batu 1 yıl önce Şikayet Et
    500.000 gavur dolarına alınacak uçak varmı ? 8-10 milyon dolara çık eski rus uçaklarını o da.... sonra da o uçak 10-20 sorti yapsak kaç tane askeri ekipman ve asker öldürür onu da hesaba kat... kayar kardeş hesap kitab işi bunlar....
    Cevapla
  • ertugrul 1 yıl önce Şikayet Et
    bir ucak 30-50 milyon dolar
    Cevapla
  • Bumin 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada stok mtok bitmez dünya ellerininin altında
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu stingerlerin tb 2 tb3. Akıncıdan atılabilme kabileyetini kazandırmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrikalı hükümet, BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vurdu!
AK Parti'de reform adımları