Rusya: Odessa'da Ukrayna savaş gemisi ile Harpoon füze deposunu vurduk

Rusya-Ukrayna arasındaki tahıl anlaşmasından hemen bir gün sonra Odessa'da tahıl gemilerinin kalktığı liman vurulmuştu. Rusya, Odessa'da Ukrayna savaş gemisi ile Harpoon füze deposunu vurduklarını öne sürdü.

Rusya: Odessa'da Ukrayna savaş gemisi ile Harpoon füze deposunu vurduk
Rusya: Odessa'da Ukrayna savaş gemisi ile Harpoon füze deposunu vurduk
GİRİŞ 24.07.2022 15:34 GÜNCELLEME 24.07.2022 15:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde küresel gıda krizini hafifletmek adına Rusya-Ukrayna arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasından hemen bir gün sonra Ukrayna'nın Odessa kentindeki limana saldırı gerçekleştirilmişti.

Saldırının ardından açıklama yapan Ukraynalı yetkililer, Rus hava savunma sistemlerinin iki füzeyi vurduğunu, ancak diğer ikisinin de "limanın altyapısına zarar verdiğini" açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Rus yetkililerin kendisine saldırıyla hiçbir alakaları olmadığını söylediğini aktarırken, "Tahıl sevkiyatı ile ilgili dün yaptığımız anlaşmadan hemen sonra böyle bir hadisenin meydana gelmesi gerçekten bizi de endişelendirdi" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bölgedeki savaş gemisi ve Harpoon füze sistemlerini vurduklarını söyledi.

Ukrayna: Rusya İstanbul'daki anlaşmadan bir gün sonra Odessa'yı vurduUkrayna: Rusya İstanbul'daki anlaşmadan bir gün sonra Odessa'yı vurdu

Tarihi anlaşma sonrası füzeli saldırı! Bakan Akar'dan son dakika açıklamasıTarihi anlaşma sonrası füzeli saldırı! Bakan Akar'dan son dakika açıklaması

Konaşenkov, denizden ve karadan fırlatılan yüksek hassasiyetli uzun menzilli füzelerle Kirovograd bölgesinde Kanatovo askeri üssündeki Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait uçuş araçlarının vurulduğunu söyledi.

Konaşenkov, "Denizden fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle Odessa şehrindeki limanda bulunan gemi onarım fabrikası sahasında, rıhtımda bir Ukrayna savaş gemisi ve ABD tarafından Kiev rejimine verilen Harpoon gemisavar füze deposu yok edildi. Ayrıca Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin gemi onarım ve modernizasyon işletmesinin üretim tesisleri faaliyet dışı bırakıldı." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da tahıl ihracatının önemli bir kısmı Odessa Limanı'ndan gerçekleştiriliyor

Mıkolayiv bölgesinde Rus uçaklarının yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna ordusunun 28. Mekanize birlikleri ve 123. bölge savunma birliklerinin silah ve mühimmat deposunun yok edildiğini dile getiren Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki Artyömovsk yerleşim birimi yakınında Ukrayna ordusunun 2 birliğini ve 2 ABD yapımı M777 obüsünün vurulduğunu kaydetti.

Konaşenkov, "Ukrayna'ya ait bugüne kadar 260 uçak, 144 helikopter, 1605 insansız hava aracı, 357 hava savunma füze sistemi, 4 bin 156 tank ve zırhlı araç, 763 çok namlulu roketatar, 3 bin 196 obüs ve havan topu, 4 bin 457 askeri özel araç imha edildi." dedi.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 4
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzeltme... su 35 olarak web de videosu olsa da uçak ile rus kaynakları Su 34M olduğu yönünde kuyruk numarası vererek haberi doğrulamış.
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn Ağar "travma" vurgusu yapmıştı. Atlamışım bir haberi. Evet. Ruslar kendi Su 35 uçaklarını (50 milyon dolar) dost ateşi ile düşürmüşler. Türkiye ye vermeyi düşündükleri bir uçaktı.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus tahılı ambargolu olunca, Ruslar, Ukraynanın tahıl ticaretini ve İstanbul antlaşmasını sabote etmeye çalışıyorlar. İnkarcılık ve yalan zaten Rusun ağzında yuvalanmış.
    Cevapla
  • emrew 1 yıl önce Şikayet Et
    yersen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı