BM eski Genel Sekreteri: İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması yasaklanmalı

BM eski Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonunun yasaklanması ve "nefret suçu" olarak cezalandırılması gerektiğini söyledi.

BM eski Genel Sekreteri: İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması yasaklanmalı
BM eski Genel Sekreteri: İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması yasaklanmalı
GİRİŞ 19.08.2022 15:21 GÜNCELLEME 19.08.2022 15:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler'in (BM) eski Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının "nefret suçu" olarak cezalandırılması ve yasaklanması gerektiğini söyledi.

"BU SUÇ İÇİN 43 MİLYON KRON HARCANMASI SAÇMALIK"

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarının, 7 ayda devlete 43 milyon krona (4 milyon 181 bin dolar) mal olmasını değerlendiren Eliasson, "Açıkça işlenen bu suçu korumak için milyonlarca kron harcanmasını mantıksız buluyorum. İfade özgürlüğüne girmeyen bir eylemin 43 milyon krona mal olması saçmalık, polis, kaynağını bunun yerine bariz suçlara ayırmalıdır" paylaşımında bulundu.

Irkçı Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu İsveç'e 43 milyon krona mal olduIrkçı Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu İsveç'e 43 milyon krona mal oldu

İsveçli Başpiskopos: Müslümanların kutsal kitabına yapılan saygısızlığı kınıyorumİsveçli Başpiskopos: Müslümanların kutsal kitabına yapılan saygısızlığı kınıyorum

 

Öte yandan, İsveç vatandaşlığı da bulunan ve partisinin 11 Eylül'de İsveç'te yapılacak genel seçimlerine katılmaya hazırlanan Paludan, son 15 gündür, seçim çalışması adıyla İsveç'in değişik bölgelerinde Kur'an-ı Kerim yakmaya devam ediyor.

Özellikle Türk ve Müslüman mahalleleri seçen Paludan, cami önlerinde sıkı polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakıp İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e hakaretler ediyor.

2017'DEN BERİ KUR'AN-I KERİM YAKMA PROVOKASYONLARINA DEVAM EDİYOR

2017'den beri Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına devam ediyor

Danimarka ve İsveç vatandaşlığı bulunan Paludan, Danimarka'nın çeşitli şehirlerinde 2017'den bu yana Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarında bulunuyor.

Irkçı siyasetçi İsveç'te polis korumasında Kur'an-ı Kerim yaktıIrkçı siyasetçi İsveç'te polis korumasında Kur'an-ı Kerim yaktı

Kuran yakan siyasetçiye tepki gösteren muhabir işinden uzaklaştırıldıKuran yakan siyasetçiye tepki gösteren muhabir işinden uzaklaştırıldı

2021'de ramazan boyunca Müslümanların yoğun yaşadığı mahalleler ve camilerin yakınlarında polis korumasında provokasyonlarına devam eden Paludan, Paskalya tatili boyunca İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde de söz konusu provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan'ın durdurulmasını isteyen göstericiler de yollarda lastikleri ateşe vermiş, çıkan olaylarda 104 polis ve 14 gösterici yaralanmış, 20 polis aracı yakılmıştı.

Paludan'ın partisi, 11 Eylül'de İsveç'te yapılacak genel seçimlere katılacak.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 9
  • hakan er 1 yıl önce Şikayet Et
    kuranı kerimi yakanların eli kırılsın
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveçte Kuran'ı Kerim yakılıyor da kaç İslam ülkesi tepki gösteriyor, hangi biri ilişkileri kesti. Hiiiç, bunun bedelini hepimiz öderiz
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    dine hakaret etmek saldirmak ifade øzgurlugu degil nasil orda krallik denen sacma sisteme benzeri tepki versen ne olacak yada onlarin dinlerine aynisi yapsan muslimana karsi her yapilan ifade øzgurlugu kendilerine yapilir ise hakaret terør oluyor sen yaktigin zaman muslimanlik bitmez sadece kendine yeni dusman kazanirsin dini kitap yakmak yerine orda krallarin resim kitaplairni yaksin bunlar
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarın bu yaratığa birisi saldırınca adam yerine koyarlar ve saldıranın ne teröristliği kalır, ne insanlığı! Tam bir algı oyunu oynanıyor. Bu herif Kur'an yakarak ne yapmaya çalışıyor? Yarın sokaklar karışırsa bunun nedeni bu herif olmayacak mı? Bu işi yapmak zorunda mı? Buna müsaade eden yasa nasıl bir yasadır? Bir dine ait kutsal kitap alenen, göstere göstere yakılır mı? Lanet olsun sizin özgürlük anlayışınıza! İslam'dan başka her şeye özgürlük var.
    Cevapla
  • Kuranımız 1 yıl önce Şikayet Et
    dilerim ki Rabbim 'den seçim günü kendisi de Kuran'ım gibi cayır cayır yansın inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı