Eski ABD'li komutandan Türkiye'ye suçlama! PKK'lılar için "şehit" dedi

Bir dönem Suriye'deki ABD güçlerinin sözcülüğünü yapan Caggins, Suriye'de çatışmalarda ölen PKK'lılar için "şehit" ifadesini kullandı. Konuşmasında Türkiye'ye de suçlamalar yönelten Caggins, Amerika'nın PKK/YPG'yi koruduğunu söyledi.

Eski ABD'li komutandan Türkiye'ye suçlama! PKK'lılar için "şehit" dedi
Eski ABD'li komutandan Türkiye'ye suçlama! PKK'lılar için "şehit" dedi
GİRİŞ 13.12.2022 09:42 GÜNCELLEME 13.12.2022 11:22
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Bir dönem Suriye'deki ABD güçlerinin sözcülüğünü yapan emekli Albay Myles Caggins, terör örgütü PKK/YPG'yi övdü.

Kuzey Irak'ta yayın yapan Rudaw televizyonuna röportaj veren Caggins, Suriye'de çatışmalarda ölen PKK'lılar için "şehit" ifadesini kullandı.

Konuşmasında Türkiye'ye de suçlamalar yönelten Caggins, "Kürtler Türkiye'de kendi dilleri ile konuşamıyor. Seçimler adil değil, HDP'nin ofisleri kapatılıyor. Kürt oldukları için genç kız ve erkekler tutuklanıyor" iftirasını attı.

Suriye'de görevli ABD'li askerlerinin PKK'lıları çok sevdiğini anlatan Caggins, "Amerikan askerleri, 2014'ten beri Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte görev yapan benim gibi askerler. Bu askerler SDG'yi, YPG'yi ve komutanlarını çok seviyor" diye konuştu.

Caggins, Suriye'deki terörist elebaşlarının ABD tarafından mı korunduğu sorusuna da bunu doğrular gibi cevap verdi:

"Terörle Mücadele Birimleri Başkanı öldürüldü. Adı Jiyan Tolhildan'Sdı. Çok cesur bir savaşçıydı ama Türkiye onu öldürdü. Amerika, hareketli olan herkesi koruyamaz. SDG'liler hareket halinde gelip gidiyor, toplantıları var, ziyaret etmeleri gereken yerleri, evleri var. Dışişleri'nde, Beyaz Saray'da tanıdıklarım var. Kimsenin Suriye'den ne zaman çıkacağımızı söylediğini veya zaman verdiğini duymadım. Washington'da duyduğum konuşmalar da SDG ile işbirliğinin Haseke ve Deyrizor'da olduğu gibi devam etmesi yönünde."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 38
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kole olarak amarikaya getirilen bu kokubozuk yakinda hainlerin mezarinda aglayacak
    Cevapla
  • eyt li dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok çok seviyorsan biz vururken sende orda ol ve birlikte cehenneme gidin
    Cevapla
  • aha 1 yıl önce Şikayet Et
    işte itiraf
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    köle ruhunu bırakamamış
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hey cagg TÜRKİYE ye gel sana haince pkk tarafindan öldürülen çocuk sivil güvenlik güçlerini bir gör tek taraflı düşünme acı gerçekleri gör.Diyarbakir Annelerini gör. sonra rudava konuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü