IMF'den Ukrayna için 15,6 milyar dolarlık finansman paketine onay

IMF İcra Direktörleri Kurulu, Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna için 15,6 milyar dolarlık finansman paketini onayladı.

IMF'den Ukrayna için 15,6 milyar dolarlık finansman paketine onay
IMF'den Ukrayna için 15,6 milyar dolarlık finansman paketine onay
GİRİŞ 01.04.2023 00:23 GÜNCELLEME 01.04.2023 00:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) yapılan açıklamada, Ukrayna'ya yönelik toplam 115 milyar dolarlık destek paketinin bir parçası olarak 48 ay süreli 15,6 milyar dolarlık finansmanın onaylandığı bildirildi. Açıklamada, İcra Direktörleri Kurulu kararının yaklaşık 2,7 milyar doların derhal ödenmesine izin verdiği aktarıldı.

Söz konusu finansman paketiyle son derece yüksek bir belirsizlik döneminde ekonomik ve finansal istikrarın sürdürülmesinin hedeflendiği belirtilen açıklamada, borç sürdürülebilirliğinin sağlanması ve Ukrayna'nın savaş sonrası dönemde Avrupa Birliği'ne (AB) katılım yolundaki toparlanmasını destekleyen reformların teşvik edilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

IMF, söz konusu finansman paketi için Ukrayna ile anlaşma sağlandığını geçen hafta duyurmuştu. Ukraynalı yetkililerin talebi üzerine Gavin Gray liderliğindeki IMF heyetinin 8-15 Mart'ta Polonya'da Ukraynalı yetkililerle 4 yıllık bir ekonomik program hakkında görüşmelerde bulunduğu bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 13
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp ile ipde aynısını yapmadımı seçime girmeden otel odaların imf heyetiyle görüştü kaçkere hemde biz dönüp önce kendi içimizdeki kriptolara bakalım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    emperyalist oyunu kuklaciyi ters köşe yaptılar Türkiye deki sevicilere kapak olsun Amerikan köpekleri
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ve ukrayna ımf'nin kölesi artık..
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    La Putin sen naptın ABD AB nin oyununa geldin. Ukraynayi senden önce IMF uzerinden işgal ettiler zaten.
    Cevapla
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Umarım IMF çok sağlam kredi akışlarına onay verdikten sonra ilgili krediler alınır, mevcut siyasi aktörler bu para üzerinden nemalanır ve kısa süre sonra da Slav kökenli askerler darbe ile başa geçer. Ne hikmetse rusya o bölge için çok hafife alınıyor, belarus a nükleer silah konuşlandırmayı oyuncak sanıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti