Hollanda'da tren raydan çıktı: 1 ölü

Hollanda'nın Lahey kenti yakınlarında bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Hollanda'da tren raydan çıktı: 1 ölü
Hollanda'da tren raydan çıktı: 1 ölü
GİRİŞ 04.04.2023 10:11 GÜNCELLEME 04.04.2023 10:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hollanda'nın güneyindeki Lahey kenti yakınlarında bulunan Voorschoten kasabasında içinde yaklaşık 50 kişinin bulunduğu bir yolcu treni raydan çıktı. Yerel saatle 03.25 sıralarında meydana gelen olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü anlarda Leiden ve Lahey arasındaki tren seferleri kısa süreliğine askıya alındı.

30 KİŞİ YARALANDI

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, kazada 1 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Hollanda Demiryolları NS sözcüsü Erik Kroeze, kazaya bir yük trenin de karıştığını söyleyerek, konuya ilişkin detayları paylaşmadı. Voorschoten Belediye Başkanı Nadine Stemerdink ise kazanın ardından yaptığı açıklamada, "Bu inanılmaz trajik bir kaza. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Ne yazık ki yas tutacağımız bir can kaybı yaşandı. Duygu ve düşüncelerim yakınları zarar gören aileler ile birlikte" dedi. Kazanın tren raylarında kalan inşaat malzemeleri nedeniyle yaşandığı üzerinde duruluyor.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Emine 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslina bakarsan hollandanin trene bile ihtuyaci yok ,çünki toprak büyüklügü kinya kadar bişey, tramvay yeter artar bile .
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda raydan çıktı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı