İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi

İHH İnsani Yardım Vakfı, Batı Afrika ülkesi Nijer'deki yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf, Temmuz ayı içerisinde İnegöl İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle, ülkede çok sayıda projeyi hayata geçirdi.

İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
GİRİŞ 27.07.2023 09:21 GÜNCELLEME 27.07.2023 09:21

Dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde insani yardım çalışmalarında bulunan İHH, Nijer'deki yardım faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor. Vakıf son olarak, Temmuz ayı içerisinde İnegöl İnsani Yardım Derneği’nin katkılarıyla ülkeye yönelik yardım çalışmalarında bulundu.

Çalışmalar ile Niamey şehrinde; engelli 10 kişiye tekerlekli sandalye, 665 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Gelir desteği projeleri kapsamında yapılan yardımlar kapsamında da; ihtiyaç sahibi 30 aileye dikiş makinesi, 60 aileye sağmal keçi, 10 aileye taşıma aracı tuk-tuk verildi. Ayrıca, 3 aileye de bakkal dükkânı açıldı.

Dosso şehrinde camii açıldı

İHH, başkent Niamey’e 230 kilometre uzaklıkta bulunan Dosso şehrine bağlı Tamda Köyü’nde inşa ettiği İnegöl Kafkas Yardımlaşma Derneği Camii’ni de geçtiğimiz günlerde ibadete açtı. Vakıf, biri camiinin avlusunda diğeri ise Gaya şehrinde olmak üzere iki adet su kuyusunu da Temmuz ayı içerisinde hizmete açtı.

İHH’nın ülkedeki yardım çalışmaları devam ediyor.

Destek olmak için

Bağış yaparak Nijerli ihtiyaç sahiplerine destek olmak isteyen hayırseverler, NIJER yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına NIJER yazarak yardım edebiliyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak