Güney Kore: Ülkemiz komünizm tehdidi altında

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol, ülkesinin ABD ve Japonya arasında ilerleyen işbirliğini risk olarak gören komünist totaliter güçlerin tehdidi altında olduğunu savundu.

Güney Kore: Ülkemiz komünizm tehdidi altında
Güney Kore: Ülkemiz komünizm tehdidi altında
GİRİŞ 01.09.2023 12:43 GÜNCELLEME 01.09.2023 12:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Kore Ulusal Diplomasi Akademisi'nin 60. yılında konuşan Yoon, ülkedeki liberal demokrasinin komünizm tehlikesi altında olduğu uyarısında bulundu.

Yoon, "Liberal demokrasi ve piyasa ekonomisi, Güney Kore Cumhuriyeti'nin barış ve refahını destekleyen güçlerdir." ifadesini kullandı.

Ülke özgürlüğünün tehdit altında olduğunu belirten Yoon, "Hala komünist totaliter güçler ve onların fırsatçı takipçileri ile devlet karşıtı güçler, Japon karşıtı hassasiyetleri kışkırtıyor." dedi.

Çin, ABD, Güney Kore ve Japonya'nın Camp David'de yaptığı üçlü zirveye işaret eden Yoon, "(Komünist totaliter güçler) Camp David’de Güney Kore, ABD ve Japonya işbirliği mekanizmalarının Güney Kore Cumhuriyetini ve halkını tehlikeye atacağı gibi yanlış yönlendirmelerde bulunuyor." diye konuştu.

ABD, Güney Kore ve Japonya devlet başkanları, ABD'nin Maryland eyaletindeki Camp David'de, Kuzey Kore'nin oluşturduğu tehdide karşı 18 Ağustos'ta düzenlenen üçlü zirvede bir araya gelmişti. Zirve sonrasında, Pasifik'teki güvenlik tehditlerine karşı ABD, Japonya ve Güney Kore'nin çeşitli alanlarda üçlü işbirliklerini genişletme taahhüdü verilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Komünizm mi kaldı, işid desen inanmamda, güncel yalan olduğu için ehh
    Cevapla
  • Tr yerli 7 ay önce Şikayet Et
    Türk birliğine geçin kurtulun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina