Brezilya'da turistleri taşıyan uçak düştü: Çok sayıda ölü var

Brezilya'da yerli turistleri taşıyan bir uçağın düşmesi sonucu 12'si yolcu 2'si mürettebat toplam 14 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Uçağın, şiddetli yağışa bağlı sebeplerden düştüğü ifade edildi.

GİRİŞ 17.09.2023 10:25 GÜNCELLEME 17.09.2023 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Brezilya'nın kuzeyindeki Amazonas eyaletinde bir yolcu uçağı düştü.

Eyaletin başkenti Manaus'un 400 kilometre kuzeyinde meydana gelen kaza sonrasında Vali Wilson Lima bir açıklama yaptı.

Uçağın, Manaus'dan orman kasabası Barcelos'a gittiği ifade edilen açıklamada Vali, "Barcelos'ta düşen uçaktaki 12 yolcunun ve 2 mürettebatın öldüğünü üzülerek açıklamak istiyorum." dedi.

"PT-SOG" ismiyle kayıtlı "Embraer Bandeirante" model yolcu uçağında yaşamını yitirenlerin Brezilyalı turistler olduğu belirtildi.

Lima, "Bölgede yaşanan şiddetli yağışlar yüzünden uçak düşmüş olabilir." dedi.

Amazonas Güvenlik Sekreteri Vinicius Almeida, kazanın ardından yaptığı açıklamada, "Uçağın şiddetli yağış nedeniyle görüş mesafesinin düşük olduğu ve Barcelos'a inişi sırasında düştüğü belirlendi." dedi.

Uçağın av balıkçılığı yapan bir iş adamı tarafından kiralandığı kaydedildi. Amazonas eyaletinde, Eylül ayı en yoğun balıkçılık sezonunun başlangıcı olarak kabul ediliyor. Barcelos kasabası ise, çok sayıda milli parka yakın olması nedeniyle balıkçılıkla ilgilenen ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

KAYNAK: HABER7, İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • mercedes almayin 7 ay önce Şikayet Et
    futbol haber degil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...