Morawiecki: "Artık Ukrayna'ya silah göndermiyoruz"

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ukrayna ile artan tahıl geriliminin ardından yaptığı açıklamada, "Ukrayna'ya artık silah göndermiyoruz. Çünkü artık Polonya'yı daha modern mühimmatlarla silahlandırıyoruz" dedi.

Morawiecki: "Artık Ukrayna'ya silah göndermiyoruz"
Morawiecki: "Artık Ukrayna'ya silah göndermiyoruz"
GİRİŞ 21.09.2023 22:00 GÜNCELLEME 21.09.2023 22:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ukrayna’nın müttefiklerinden Polonya’dan, tahıl konusundaki diplomatik anlaşmazlığın artması üzerine yeni bir açıklama geldi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki bugün verdiği bir röportajda, Polonya’nın odak noktasının bundan sonra daha modern silahlarla kendisini savunmak olduğunu vurgulayarak, "Artık Ukrayna’ya silah göndermiyoruz. Çünkü Polonya’yı daha modern mühimmatlarla silahlandırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rzeszow'daki merkezin, ABD ve NATO ile bir anlaşma içinde olduğunu belirten Morawiecki, "Şimdiye kadar uygulanan ve bundan sonra uygulanacak tüm görevler yerine getiriliyor" dedi.

Öte yandan, Polonya şimdiye kadar Ukrayna'ya Sovyet döneminden kalma 320 tank ve 14 Mikoyan MiG-29 çift motorlu savaş uçağı gönderdi.

Polonya, Macaristan, Slovakya’nın Ukrayna tahılına yönelik olarak kendi kısıtlamalarını uygulayacaklarını açıklamasının ardından artan Polonya ve Ukrayna arasındaki gerilim, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki "Avrupa'da bazı ülkelerin Ukrayna tahılına ambargo uygulayarak Rusya'ya destek oldukları" sözleri üzerine tırmanmıştı. Zelenskiy'nin sözlerinin ardından Polonya hükümeti Ukrayna'nın Varşova Büyükelçisi Wasyl Zwarycz'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • mete 7 ay önce Şikayet Et
    kendimizi silahlandırıyoruz siz başınızın çaresine bakın diyor. kendi korkusundan göndermiş
    Cevapla
  • Efgan24 7 ay önce Şikayet Et
    Avrupa Ülkeleri ellerindeki bütün eski silahları Mühümatları Ukraynaya verdiler artık ellerinde bir şey kalmadı .
    Cevapla
  • Das 7 ay önce Şikayet Et
    Koyun can derdinde kasap et derdinde kasal polonya Ukraine da insanlar ac magdur savasta silah yok sivil kayip cok sen neyin derdindesin tahil barbar polonya almanya ile savastinda tahil mi düsünüyordun Ukraine kadar tas düssün polonyaya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi