Brezilya Devlet Başkanı Silva: Bu savaş değil soykırım

Silva, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu bir savaş değil. Bu savaşla hiçbir ilgisi olmayan 2 bine yakın çocuğun ölümüne yol açan bir soykırımdır” ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 27.10.2023 12:05 GÜNCELLEME 27.10.2023 12:13

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu bir savaş değil. Bu savaşla hiçbir ilgisi olmayan 2 bine yakın çocuğun ölümüne yol açan bir soykırımdır” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 20. günde devam ederken, hava saldırılarında 2 bin 704’ü çocuk olmak üzere 6 bin 546 Filistinli hayatını kaybetti. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva dün başkent Brasila'daki Planalto Sarayı’nda İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"BU BİR SAVAŞ DEĞİL"

Silva, “Bu bir savaş değil. Bu savaşla hiçbir ilgilisi olmayan 2 bine yakın çocuğun ölümüne yol açan bir soykırımdır. Çocuklar bu savaşın kurbanları. Savaşın sonucunun masum çocukların ölümü olduğunu bile bile bir insanın nasıl savaşa cesaret edebildiğini anlamıyorum” dedi. Lula da Silva, Gazze Şeridi’nde esir tutulan Brezilyalılara da değinerek, “Brezilyalı esirlerin serbest bırakılması konusunu Katar Emiri'yle görüşeceğim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'