ABD ve Kanada yetkililerine Gazze için ateşkes çağrısında bulundu

ABD Temsilciler Meclisi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı ABD Başkanı Biden'ı "ateşkes çağrısı yapmaya" davet etti. Kanada'da bir grup protestocu Başbakan'dan Gazze'de ateşkes çağrısında bulunmasını istedi.

GİRİŞ 16.11.2023 10:55 GÜNCELLEME 16.11.2023 11:03

Demokrat Temsilciler Meclisi üyeleri, Biden'a gönderdikleri mektupta, Gazze'de "çok ciddi insan hakları ihlalleri" olduğuna dikkati çekti. Çatışmaların hemen durmaması halinde daha çok sivilin yaşamını yitireceği belirtilen mektupta, ayrıca bu durumda ABD'nin Orta Doğu'da silahlı gruplarla çatışmaya sürüklenebileceği uyarısı yapıldı.

ÇOCUK HAKLARI İHLALİ

Mektupta, çocuk haklarına işaret edilerek, bir silahlı çatışmadaki tüm tarafların çocukları koruma yükümlülüğü olduğu vurgulandı. ABD'nin Gazze'ye gönderdiği insani yardımların sahadaki etkisinin çok az olduğuna değinilen mektupta, "Bir an önce çatışmaların ve bombardımanların durmasını ve Filistinli sivillere ihtiyaç duydukları yardımın ulaştırılmasını talep ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

ÇÖZÜM ASKERİ OLAMAZ

İsrail-Filistin çatışmasında askeri bir çözüm olmadığına işaret edilen mektupta, Biden yönetimi İsrail'in Gazze'deki eylemlerine karşı net tutum sergilemeye davet edildi.

Mektupta, "Başkanın açık bir stratejik planı olmadığını göz önüne alarak, bir ateşkes yoluyla bölgedeki gerginliğin azaltılması için daha çok çaba harcanması ve uluslararası insani yardım kuruluşları dahil bölgedeki aktörlerle daha çok iletişim içinde olunmasını talep ediyoruz." ifadesine yer verildi.

KANADA DA VİCDANLAR SUSMUYOR

Yaklaşık 250 kişi, Kanada'nın Vancouver şehrindeki bir restoranın içi ve dışında protesto ettikleri Başbakan Trudeau'dan Gazze'de ateşkes çağrısında bulunmasını talep etti. Protestocular Justin Trudeau'ya ateşkes çağrısında bulunmanız için daha kaç bebek ölmesi gerekiyor sorusu yöneltildi. Sonrasında Trudeau korumalar eşliğinde restorandan çıkarıldı.

 

 

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok