İsrail'de dikkati çeken Hamas-Kuzey Kore iddiası

Jerusalem Post gazetesinde çıkan bir yazıda, Hamas'ın Kuzey Kore yapımı silahlar kullandığı iddia edilerek, "Kuzey Kore'nin kanlı parmak izleri 7 Ekim'in üzerinde" denildi.

GİRİŞ 26.11.2023 15:49 GÜNCELLEME 26.11.2023 15:55
Bu Habere 276 Yorum Yapılmış

Geçici insani ara devam ederken, İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesinden çok konuşulacak bir iddia geldi. Gazete, "Kuzey Kore'nin kanlı parmak izleri 7 Ekim'in üzerinde" başlıklı bir haber yayımladı.

"Michael Freund" imzalı yazıda, "Kuzey Kore, İsrail'in düşmanı olmaktan başka bir şey olmadığını gösterdi. İran ve Suriye ile yakın bağları var ve Hamas ile Hizbullah'ı destekliyor." denildi.

Kuzey Kore yapımı silahların Hamas tarafından kullanıldığını savunan Freund, yazının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Kim Jong-un, tombul ve çocuksu olabilir ama aynı zamanda tehlikeli. Bu nedenle İsrail'in Kuzey Kore'ye karşı daha güçlü bir duruş sergilemesi ve Pyongyang'ın Orta Doğu'daki haylazlığını kontrol altına almada önemli bir ortak olarak hizmet edebilecek Güney Kore ile ilişkilerini güçlendirmeye devam etmesi çok önemli. Basitçe söylemek gerekirse, Kuzey Kore'nin ellerinde Yahudi kanı var. Bu cezasız kalmamalı."

Yazıyı kaleme alan Freund, Netanyahu'nun ilk görev döneminde iletişim direktör yardımcısı olarak görev yapmıştı.

İsrail'de; Kuzey Kore, İran ve Hizbullah'ın Hamas'a silah tedarik ettiği sıklıkla dile getirilen bir durum.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 276
  • Fehmi 5 ay önce Şikayet Et
    Koskoca islam aleminin yapamadığını bu tosuncuk yapmışsa helal olsun diyorum, ne günlere kaldık koskoca islam alemi kına yakıp gevuru kınarken ateist bir tosuncuk müslümana yardım ediyorsa bize yazıklar olsun
    Cevapla
  • Cemal K. 5 ay önce Şikayet Et
    Bidon denen yaşam formu Kim Jong'dan daha tehlikeli tüm dünya için!
    Cevapla
  • aziz 5 ay önce Şikayet Et
    7 ekimden önçe kaç çoçuk,bebek , sivil katlettiklerinden haberi olmayan siyonist kitle ...
    Cevapla
  • önce vatan 5 ay önce Şikayet Et
    çok iyi ediyorlar vede sizin gibi üşkatçı yalan dolan haber yapan gazetenize artık kimler inanır yok denildi yok öyleymiş yok böyle duyuldu herşeyiniz yalan dolan bunu da artık tüm dünya gördü işitti ve biliyor satılmış korkak köpekler artık probagandalarınızı kimseler yemiyor israil ve amerika ingiliz uşakları
    Cevapla
  • israfil kesici 5 ay önce Şikayet Et
    rabbim biz Müslümanlar yapamadık bu zalim eliyle İsrailli kahru perişan eyle inşallah.. amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!