ABD Kongresi’nde İsrail protestosu

ABD Kongresi’nde bir grup, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto etti.

GİRİŞ 20.12.2023 11:45 GÜNCELLEME 20.12.2023 11:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulundu. Polis, yaklaşık 60 göstericiyi gözaltına aldı. ABD’nin başkenti Washington DC’de yer alan Kongre binasına ziyaretçi kılığında giren bir grup protestocu, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto ederek, Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulundu. Göstericiler, sık sık “Ateşkes şimdi” sloganı atarken, “İnsanlar yaşamı seçti. Ateşkes şimdi” yazılı pankart açtı.

"SOYKIRIM YAŞANMASIN, HAYATA YATIRIM YAPIN"

Protestonun organizatörleri tarafından yapılan ortak açıklamada, "Kongre ve Biden'ın İsrail'e yapılan tüm askeri yardımları durdurarak kalıcı ateşkes için hemen harekete geçmesini istiyoruz. ABD'nin İsrail'i silahlandırmayı ve Gazze'deki soykırımı kolaylaştırmayı bırakmasını talep ediyoruz. Bizim vergilerimizle finanse edilen daha fazla şiddetin veya soykırımın yaşanmamasını talep ediyoruz. Kısacası liderlerimizden militarizmden sıyrılıp hayata yatırım yapmalarını talep ediyoruz” dedi.

ONLARCA GÖSTERİCİ GÖZ ALTINDA 

ABD Kongre Binası Polisi (USCP) tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 60 göstericinin gözaltına alındığı belirtilerek, “Bir grubun ABD Kongre binasını gezmesinin ardından bir protesto başlatma potansiyel planının farkındaydık. Kongre binaları içinde gösteri yapmak yasaya aykırıdır, bu nedenle grubun yasayı çiğneyeceği ana hazırlıklı olmak üzere ek destek getirdik" denildi.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • MACKALI 61 4 ay önce Şikayet Et
    Amerika 11 eylülünde intikamini aliyor.Bu yüzden israile yardim etmekte cok zevk aliyor.
    Cevapla
  • Mizah 4 ay önce Şikayet Et
    Protesto edenler Yahudi değilse hemen polis müdahalesi ve plastik kelepçe. Çifte standart her yerde.
    Cevapla
  • Felanca 4 ay önce Şikayet Et
    Katil abd Hırsız abd işgalsi abd siyonist abd şeytan abd
    Cevapla
  • TC.kılınç 4 ay önce Şikayet Et
    Helal osun size, RABBIM sizlerede mümin olmayı nasip eylesin inşallah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar