Husilerden son dakika ABD duyurusu! Kızıldeniz'de füzeler peş peşe fırlatıldı

Yemen'deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de ABD savaş gemisinden fırlatılan füzenin Gabon bandıralı bir geminin yakınında patladığını kaydederek, ABD'ye Kızıldeniz'de fitilin ateşleneceği uyarısında bulundu.

GİRİŞ 25.12.2023 02:34 GÜNCELLEME 25.12.2023 09:25
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Kızıldeniz'de ABD savaş gemisi tarafından fırlatılan bir füzenin Gabon bandıralı bir geminin yakınlarında patladığını açıklayarak ABD'ye çarpıcı bir uyarı yaptı.

Husilerden son dakika ABD duyurusu! Kızıldeniz'de füzeler peş peşe fırlatıldı

ABD SAVAŞ GEMİLERİ KIZILDENİZ'İ KUŞATTI

Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, "Husilerin deniz kuvvetlerine ait keşif uçaklarının Kızıldeniz'de keşif uçuşu yaptığı sırada, ABD'ye ait savaş gemisinin çeşitli silahlarla etrafı histerik bir şekilde hedef aldığını" ileri sürdü.

Husilerden son dakika ABD duyurusu! Kızıldeniz'de füzeler peş peşe fırlatıldı

ABD, RUS LİMANINDAN ÇIKAN GEMİYE FÜZE FIRLATTI

Açıklamada, "Yaşadıkları endişe ve tedirginlik halini yansıtan bir şekilde silahlarını ateşleyen ABD savaş gemisinden fırlatılan füzelerden birinin Rus limanından gelen ve Kızıldeniz'in güneyine ilerleyen Gabon bandıralı bir geminin yakınında patladığı" belirtildi.

Husilerden son dakika ABD duyurusu! Kızıldeniz'de füzeler peş peşe fırlatıldı

HUSİLERDEN ABD'YE KIZILDENİZ UYARISI

Abdusselam, "ABD ve müttefiklerinin İsrail gemilerine güvenlik hizmeti sağlama bahanesiyle Kızıldeniz'i askerileştirmesinin uluslararası seyir güzergahı tehdit ettiğini" öne sürerek, bu durumun devam etmesi halinde Kızıldeniz'de fitilin ateşleneceği uyarısında bulundu.

ABD, 2 GEMİYE FÜZE FIRLATILDIĞINI DUYURMUŞTU

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), sosyal medya platformu X hesabından bugün yapılan açıklamada, Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgeden Kızıldeniz'in güneyinde bulunan uluslararası seyir güzergahına iki gemisavar balistik füze fırlatıldığı belirtilmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Bülent Altun 4 ay önce Şikayet Et
    Selam olsun Mücahitleri ESSELEMUALEYKÜM
    Cevapla
  • Gakko 4 ay önce Şikayet Et
    Simdi belani buldun abd bu yalniz husilerle kalmayacak yakindir bela nasil qelirmis yasayacaksin
    Cevapla
  • Dede 4 ay önce Şikayet Et
    Siha torpida atılmalı ABD gemilerine yada lazer silahi kullanılmalı ve kör edici sistemler uretilmeli çok ürün yapmalıyız kok gokkuppeyi korumalıyız
    Cevapla
  • Maşallah 4 ay önce Şikayet Et
    Şeytanlar fitnelikten başka birşey peşinde değiller Allah onları kahro perişan etsin
    Cevapla
  • vatan 4 ay önce Şikayet Et
    vurun abd gemilerini israil bandırılalı gemiler hertürlü vurulsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı