İran'da ulusal yas ilan edildi

İran’ın Kirman eyaletinde 103 kişinin ölümüne, 211 kişinin yaralanmasına sebep olan terör saldırısı nedeniyle ülkede bir günlük yas ilan edildi.

GİRİŞ 03.01.2024 21:11 GÜNCELLEME 04.01.2024 03:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hükümet, Ocak 2020'de ABD saldırısında öldürülen Kasım Süleymani'nin Kirman'daki kabrinin yakınlarında anma törenlerinde düzenlenen iki bombalı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

TERÖR SALDIRISI NEDENİYLE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Hükümet, "terör saldırısı" olarak değerlendirdikleri bombalı saldırıları şiddetle kınadığını bildirdi. Saldırıda hayatını kaybedenler için baş sağlığı, yaralılar için acil şifa dileğinde bulunuldu.

Hükümet, terör saldırısı nedeniyle ülkede bir günlük genel yas ilan edildiğini duyurdu. Diğer yandan, Kirman Valiliğinden yapılan açıklamada da eyalette 3 günlük yas ilan edildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kirman eyaletinde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla anma töreninin yapıldığı kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti

Süleymani'nin mezarının bulunduğu kabristanın yakınındaki patlamalarda 103 kişi hayatını kaybetmiş, 211 kişi de yaralanmıştı.

İranlı yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğunu açıklamıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Kapdan 3 ay önce Şikayet Et
    ABD'NİN SİYONİST PKKLI VE DEAŞLI KÖPEKLERİ boş durmuyor.
    Cevapla
  • el mişriti 3 ay önce Şikayet Et
    yas ilan etmekle mussad tan öcünü alamazsım
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 3 ay önce Şikayet Et
    İran ve hizbullah bu tuzağın içerisine düşmemeli
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 3 ay önce Şikayet Et
    İran ve hizbullah terörist olayların arkasinda Abd israil ingiltere var.sünni şiii çatışması oluşturulmak istemiyor .hizbulllah hamas birlikteliği var.hizbullahın evinde hamas yöbeticilierini öldürüyorlar.iranda sünnileri bombalanıyor.iran ve hizbullahTerörist israilin bu kanlı tuzağnıı deşifre etmeli
    Cevapla
  • ali şahin 3 ay önce Şikayet Et
    mossad başkanı itiraf etti, bakalım ne yapacan israile.koftiden hareket çekme yemiyoz. dağları taşları vurma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım