Lübnan'dan Aruri suikastine karşı yeni hamle

Lübnan hükümeti, Hamas yetkilisi Salih el Aruri’ye yönelik Beyrut’taki saldırı nedeniyle İsrail'i, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayet etti.

Lübnan'dan Aruri suikastine karşı yeni hamle
Lübnan'dan Aruri suikastine karşı yeni hamle
GİRİŞ 05.01.2024 16:04 GÜNCELLEME 05.01.2024 16:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

 Lübnan hükümeti, Hamas yetkilisi Salih el Aruri’ye yönelik Beyrut’taki saldırı nedeniyle İsrail'i, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayet etti.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan habere göre, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib’in, BM Daimi Temsilci’ne dün BM Güvenlik Konseyine resmi bir şikayette bulunması talimatını verdi.

"EN TEHLİKELİ TIRMANIŞ"

Lübnan’ın Daimi Temsilcisi tarafından BMGK’ye sunulan şikayet dilekçesinde, İsrail’in Aruri’yi öldürmesi olayının ciddiyeti vurgulanarak, saldırının "2006'dan bu yana yaşanan en tehlikeli tırmanış" olduğu ifade edildi.

İsrail’in yoğun sivil nüfusun yaşadığı bölgede saldırı gerçekleştirerek, Lübnan’ın egemenliğini, toprak bütünlüğünü, sivil nüfus güvenliği ve hava sahasını açık bir şekilde ihlal ettiği kaydedildi.

Lübnan, BMGK’den saldırıyı kınama, gerilimi durdurması için İsrail'e baskı uygulama ve Lübnan'a yönelik saldırganlığını durdurması için kararlı adımlar atmasını istedi.

ARURİ SUİKASTI

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişi, 2 Ocak'ta Beyrut'ta "Hizbullah'ın kalesi" olarak kabul edilen "Dahiye"de, İsrail'in insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda öldürülmüştü.

İsrail ile 8 Ekim'den bu yana çatışma halinde olan Hizbullah Hareketi, İsrail'in Aruri'ye yönelik suikast saldırısının karşılıksız kalmayacağı tehdidinde bulunmuştu.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    kimi kime şikayet ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Muhammet 3 ay önce Şikayet Et
    Önce siz bu uçak sizin ülke havasisina nasıl giriyor ona cevap verin
    Cevapla
  • malatya balabanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Bm ye şikayet etmiş , ne yapacak , koskoca bir hiç . Varlığı belli değil ama yokluğu ortada . Boş teneke . Şikayet etsen ne olacak ?
    Cevapla
  • cahit 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail i BM ye şikayet etmek çocuğunu babasına şikayet etmek gibidir hiç bir anlam ifade etmez nasıl olsa ABD her şeyi veto edecek
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    şikayet ettiniz ne oldu sonuç ne elde var sıfır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?