ABD'de Cumhuriyetçiler Hunter Biden'ı 'Kongrenin çalışmasını engellemekle' suçluyor

ABD Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçiler, Başkan Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ı, hakkındaki soruşturma kapsamında çağrıldığı ifadeye gitmemesi nedeniyle "Kongrenin çalışmasını engellemekle" suçlamaya hazırlanıyor.

ABD'de Cumhuriyetçiler Hunter Biden'ı 'Kongrenin çalışmasını engellemekle' suçluyor
ABD'de Cumhuriyetçiler Hunter Biden'ı 'Kongrenin çalışmasını engellemekle' suçluyor
GİRİŞ 05.01.2024 23:06 GÜNCELLEME 05.01.2024 23:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'de kasımda yapılacak başkanlık seçimi yaklaşırken, Kongrede Demokratlarla Cumhuriyetçiler arasındaki tartışmalar giderek alevleniyor.

Temsilciler Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler, Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden aleyhindeki bazı yabancı ülkelerle iş bağlantıları kapsamındaki soruşturmada yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Meclis Adalet Komitesi ile Denetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi Başkanları ortak açıklamayla gelecek hafta Hunter Biden aleyhindeki suçlama dosyasını açıklayacaklarını belirtti.

"SOYADI NEDENİYLE KENDİSİNE AYRICALIK TANIMAYACAĞIZ"

Cumhuriyetçi üyeler James Comer ile Jim Jordan, açıklamalarında, "Hunter Biden'ın kasıtlı olarak ifade vermeye gelmemesi, Kongrenin çalışmasını engellemeye karşılık gelir ve ilgili savcılığın yargılama alanına girer. Soyadı nedeniyle kendisine ayrıcalık tanımayacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçiler, Kongreye ifade vermeye gelmeyen Hunter Biden aleyhindeki suçlamayı öncelikle ilgili komitelerde gelecek hafta oylayacak; söz konusu komitelerden geçmesi halinde Biden aleyhindeki oylama Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na gelecek.

Temsilciler Meclisinde, Cumhuriyetçilerin çoğunluğu elinde bulundurması nedeniyle oylamanın Hunter Biden aleyhinde sonuçlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HUNTER BİDEN SORUŞTURMASI

Temsilciler Meclisinin ilgili komiteleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın görevden alınmasına yönelik soruşturma kapsamında oğul Hunter Biden'ı ifadeye çağırmış, Biden ise bunu ancak "halka açık olması" şartıyla kabul edeceğini söylemişti. Önce kapalı oturumda ifadesi talep edilen Biden ise ifade vermeye gitmemişti.

Temsilciler Meclisinin, ABD Başkanı'na yönelik çok yönlü azil soruşturmasında, Biden'ın aile üyelerinin yabancı iş anlaşmalarından uygunsuz bir şekilde yararlanıp yararlanmadığı veya bu politikayı fayda sağlamak için kullanıp kullanmadığına ilişkin iddiaların yanı sıra Adalet Bakanlığının vergi suçlarını uygunsuz bir şekilde yavaşlattığı iddiaları da araştırılıyor.

KAYNAK: TRT HABER
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Hunter 3 ay önce Şikayet Et
    Ukraynadaki Biyolojik Laboratuvarlarla ilişkin ne?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü