Ürdün Kralı’ndan 'felaket olur' uyarısı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Gazze'de devam eden savaşın sonuçlarının "felaket" olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Ürdün Kralı’ndan 'felaket olur' uyarısı
Ürdün Kralı’ndan 'felaket olur' uyarısı
GİRİŞ 07.01.2024 16:10 GÜNCELLEME 07.01.2024 16:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ürdün Kraliyet Divanı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral 2. Abdullah’ın Ürdün'e ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ı kabul ettiği belirtildi.

Kral Abdullah, Gazze'ye yönelik devam eden saldırının “felaket sonuçlar" doğuracağı konusunda uyarıda bulunarak, Gazze’deki “trajik insani krize” son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ürdün Kralı, ABD'nin Gazze'de derhal ateşkes sağlanması, sivillerin korunması ve bölgeye yeterli ve sürdürülebilir yardım ulaştırılmasını sağlamadaki rolünün önemini yineledi.

Kral Abdullah, “Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmadan ve iki devletli (Filistin ve İsrail) çözüme dayanan adil ve kapsamlı bir barışa ulaşılmadan bölge istikrara kavuşamayacak” ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi ile Batı Şeria’nın birbirinden koparılması ve Filistinlilerin Gazze Şeridi ile Batı Şeria’dan zorunlu göçe tabi tutulması çabalarını reddeden Kral Abdullah, bu girişimlerin uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve Gazzelilerin evlerine dönmelerinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Yahudi yerleşimcilerin Kudüs’teki Filistinlilere, Müslüman ve Hristiyan mukaddesatına yönelik saldırılarına da dikkati çeken Kral Abdullah, bunun bölgede büyük bir patlamaya yol açmadan engellenmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye, Yunanistan, Ürdün, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan bölge turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile de bir araya gelmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • mete 3 ay önce Şikayet Et
    felaket mi olacakmış. len zaten felaketi yaşamıyormuyuz. Gazze yok yoldu. çoluk çocuk yok oluyor. ne felaketi bekliyorsunuz. bizim başımıza gelecek felaketten bahsediyor heralde. önce Ürdün mü süreye mi. biz ikinci mi üçüncü sıradamıyız.
    Cevapla
  • cahit 3 ay önce Şikayet Et
    Korkak satılmışlar göz göre göre Katliamı seyir edip papağan gibi aynı şeyleri anlatıyorlar Filistin lilerin yapacağı en iyi yol Ürdün nüfusunun yarısı Filistinli darbe yapıp ele geçirsinler Akdenize kadar uzanan Ürdün Filistin devleti kursunlar
    Cevapla
  • zulme dur de 3 ay önce Şikayet Et
    O kadar imkan varken sesten başka bişey çıkartamıyorsak yazıklar olsun bize Efendimiz bize böyle yol göstermedi inşaAllah tez zamanda bu itlere gereken karşılığı İslam alemi olarak veririz
    Cevapla
  • ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    satılmış
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    korkak kral! kralcik! abd'nin köpeği!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak