Husilerden son dakika ABD duyurusu! Kızıldeniz'i ABD'ye dar ettiler

Yemen'deki İran destekli Husiler, Aden Körfezi ve Babu'l Mendeb Boğazı'nda bir ABD savaş gemisini vurduklarını ve 2 ticari gemiyi geri dönmeye zorladıklarını açıkladı.

GİRİŞ 25.01.2024 01:11 GÜNCELLEME 25.01.2024 09:45
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Son dakika Kızıldeniz haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken Filistin'e destek olmak amacıyla Kızıldeniz'deki gemi ticaretine engel olan Husilerden çarpıcı bir açıklama geldi.

Husilerden son dakika ABD duyurusu! Kızıldeniz'i ABD'ye dar ettiler

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, hem Gazze'ye destek hem de ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık Aden Körfezi ve Babu'l Mendeb Boğazı'nda ABD savaş gemileriyle çatışmalara girdiklerini öne sürdü.

ABD'YE AİT SAVAŞ GEMİSİ FÜZELERLE VURULDU

Bölgede ticari gemileri koruyan ABD savaş gemileriyle çıkan çatışmaların 2 saatten fazla sürdüğünü aktaran Seri, "ABD savaş gemilerinden birini vurduk ve 2 ticari gemiyi de geri dönmeye mecbur bıraktık." ifadelerini kullandı.

Saldırıları balistik füzelerle gerçekleştirdiklerine işaret eden Seri, ABD savaş gemilerinin karşı koyma girişimlerine rağmen bazı füzelerin hedeflerine ulaştığını iddia etti.

Seri, Kızıldeniz'deki saldırılarını sürdüreceklerini belirtti.

Husilerden son dakika ABD duyurusu! Kızıldeniz'i ABD'ye dar ettiler

NE OLMUŞTU?

Yemen'deki İran destekli Husiler, Filistin'e destek olmak amacıyla başta İsrail olmak üzere Kızıldeniz'deki tüm gemilere saldıracağını açıklamıştı.

Kızıldeniz'de artan Husi tehdidi sonrası ABD ve İngiltere 12 Ocak Cuma gecesi Orta Doğu'daki tüm güçleriyle Yemen'in başkenti Sana'ya kara, deniz ve havadan yoğun bombardıman altına almıştı.

Husilerden son dakika ABD duyurusu! Kızıldeniz'i ABD'ye dar ettiler

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • Ali Çelik 3 ay önce Şikayet Et
    Tek bir tane abd gemisi batsın bakın nasıl fare gibi geldikleri yere kaçıyorlar görün bütün İslam devletleri abdyi kızıldenize acilen gömmeli. Kafirler asla ve asla güçlü değil sadece Müslümanlar gücünü göstermiyor bütün sorun bu... Bu dediğim bir tez değildir kassam askerleri bu tezi isbata dönüştürmüştür.... En önemli sorun İslam ülkelerinin başındakilerin abd kuklası almasıdır....
    Cevapla
  • TARIK 3 ay önce Şikayet Et
    Husilerin vurması Amerikadan başka kimin işine yarıyor ki? Oraya Amerikanın yerleşmesinin zeminini hazırlıyor.Kaç Amerika askeri öldürmüş.Danışıklı dövüş inanmayın bunların vuruşmasına.Bir yerde İran var ise iyi düşünün.İranın derdi İlam iledir. Tabelasında İslam yazdığına bakmayın..
    Cevapla
  • Eren 3 ay önce Şikayet Et
    Harika iş çıkarıyorlar. Ellerine sağlık. Kimse İsrail destekçisi batıya bu kadar zarar veremezdi.
    Cevapla
  • Köle Efendi 3 ay önce Şikayet Et
    Yanlış yapıyorlar. ABD Irak,Afganistan,Suriye derken Yemen'e girecek. Orasida duman olacak bence.. halk ne hale gelecek.bir yandan Ruslar derken.
    Cevapla
  • angaralı 3 ay önce Şikayet Et
    helal olsun Husiler vurun faşislere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?