İran'dan ABD mesajı: Savaş başlatan taraf olmayacağız

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkesinin savaş başlatma niyetinde olmadığını ancak herhangi bir "zorbalığa" güçlü bir şekilde yanıt vereceklerini söyledi.

İran'dan ABD mesajı: Savaş başlatan taraf olmayacağız
İran'dan ABD mesajı: Savaş başlatan taraf olmayacağız
GİRİŞ 02.02.2024 16:21 GÜNCELLEME 02.02.2024 16:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Basra Körfezi kıyısındaki Hürmüzgan eyaletini ziyareti sırasında halka hitap etti.

ABD ile son günlerde artan gerilime değinen Reisi, "Savaş başlatmayacağız ama zalim bir ülke veya güç herhangi bir zorbalık yapmak isterse İran onlara güçlü bir cevap verecektir." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne 28 Ocak'ta kamikaze insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askeri ölmüş, 40'ın üzerinde asker de yaralanmıştı. Başta Başkan Joe Biden olmak üzere ABD'li yetkililer, saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tutmuş, ABD'nin seçeceği bir zaman ve yerde saldırıya karşılık verileceğini belirtmişti.

İran, söz konusu saldırıyla bağlantılı olduğu iddialarını reddederek, "Bölgedeki direniş güçleri karar ve eylemlerinde İran'dan talimat almıyor." ifadesini kullanmıştı.

Şİİ MİLİSLER: SALDIRILARI SÜRDÜRECEĞİZ

Bu arada Irak'taki İran destekli Şii milis grubu Nuceba Hareketi, ABD hedeflerine yönelik saldırılarının süreceğini açıkladı.

Nuceba Hareketi lideri Akram Kaabi, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Daha önce de söylemiştik, Gazze'ye operasyonlar durmadıkça ve işgalci Amerika Irak'tan çekilmedikçe operasyonlarımızı durdurmayacağız." ifadelerini kullandı.

Irak Hizbullah'ı, ABD güçlerine saldırıları askıya aldıIrak Hizbullah'ı, ABD güçlerine saldırıları askıya aldı

ABD'ye karşı "operasyonlarını" askıya alan Ketaib Hizbullah'a da çağrı yapan Kaabi, söz konusu grubun "operasyonlarına" geri dönmesini beklediklerini kaydetti.

Irak'ta Şii milis gücü Ketaib Hizbullah, 30 Ocak'ta ABD güçlerine karşı askeri operasyonlarını askıya aldığını duyurmuştu. Ketaib Hizbullah, Nuceba Hareketi ve Seyyidu'ş Şuheda isimli milis grupların içinde yer aldığı "Irak'ta İslam Direnişi" adlı grup zaman zaman ABD hedeflerine saldırılar düzenliyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Haydar hko 2 ay önce Şikayet Et
    Senin İran'daki azerilerin türkleri vurur ama irana birşey yapmazlar,aptal herif git ilk önce bir araştır sen ömründe irana gittiniz atıp tutuyorsun.şundan emin olki İran'daki azeriler İranı hiçbir değere satmazlar
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 2 ay önce Şikayet Et
    İran abd nin ve israilin ortısğı.Eğer barış istiyorsan ıırak ve suriye devlet ve toprak bütünlüğünü tanır ve çekilirsin.Destek olursun işgal altındaki suriye toprağı olan golon tepelerini işgalden kurtar.
    Cevapla
  • 543 2 ay önce Şikayet Et
    iranda beyin olsa 55 milyon türkü azerbaycana gönderir çünkü herhangi bir savaşta içerde iranı ilk vuracak yok edecek türkl erdir azerbaycanla ortak sonra abd nato devreye girer ergeç iran bittiğinde siz türkler ne yapacaksız bakalım o zaman bahaneniz kalacakmı iranda gittimi
    Cevapla
  • Mizah 2 ay önce Şikayet Et
    Irak'taki Şiiler ABD ülkeyi işgale geldiğinde alkış tutuyordu. Şimdi ne oldu ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı