Cumhuriyetçi başkan aday adayı, tek ciddi aday olduğu Nevada'daki ön seçimleri kaybetti

ABD'de 2024 başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Partinin aday adaylarından Nikki Haley, eyaletin düzenlediği ve tek ciddi aday olduğu Nevada'daki ön seçimleri kaybetti.

Cumhuriyetçi başkan aday adayı, tek ciddi aday olduğu Nevada'daki ön seçimleri kaybetti
Cumhuriyetçi başkan aday adayı, tek ciddi aday olduğu Nevada'daki ön seçimleri kaybetti
GİRİŞ 07.02.2024 19:59 GÜNCELLEME 07.02.2024 20:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için ön seçim süreci devam ederken, Nevada'da eyalet yönetiminin düzenlediği ön seçimler yapıldı.

2021'deki yasa değişikliğinin ardından eyalette ilk kez bu başkanlık seçim sürecinde biri eyalet yönetiminin, diğeri ise Cumhuriyetçi Partinin düzenleyeceği iki ön seçim yapılıyor.

Salı günü yapılan ve eyalet yönetiminin düzenlediği ön seçimlere tek ciddi aday olarak Haley girerken, Cumhuriyetçilerin asıl başkan adayı olarak görülen Trump bu seçimlere katılmadı. Haley'nin yanı sıra Mike Pence'in de olduğu oy pusulalarında "adayların hiçbiri" seçeneği de yer alıyordu.

Eyalette Trump destekçilerinin Haley'yi protesto etmek amacıyla sandığa gidip yüzde 60 düzeyinde "adayların hiçbiri" seçeneğine oy vermeleri sebebiyle Haley, sadece yüzde 30 civarında oy alarak dolaylı olarak Trump'a mağlup oldu.

Cumhuriyetçi Partinin Nevada'da yarın düzenleyeceği ve asıl delegelerin dağıtılacağı ikinci ön seçimlere katılacak Trump'ın açık ara kazanması bekleniyor.

BİDEN NEVADA'DA ÖN SEÇİMLERİ RAHAT KAZANDI

Öte yandan eyaletteki Demokratların Nevada'daki ön seçimlerinde ise ABD Başkanı Joe Biden açık ara farkla galip çıktı.

Biden, oyların yaklaşık yüzde 89'unu aldı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • İklimDeğişikliği 2 ay önce Şikayet Et
    Seçimin ardından hemen sonra 2025 yılında Abd çok karışacak çok
    Cevapla
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Sayin biden secimle gitmeli yoksa dünya savasi cikacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri