ABD Başkanını protesto ettiler, tutuklandılar

New York'ta, ABD Başkanı Joe Biden'ın konuşma yapacağı binanın önündeki sokağı kapatan onlarca Filistin yanlısı sivil gösterici gözaltına alındı.

GİRİŞ 08.02.2024 14:07 GÜNCELLEME 08.02.2024 14:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Biden'ın, 2024 başkanlık seçimleri çerçevesinde, Manhattan'da kampanya etkinliğinin gerçekleşeceği binanın çevresinde toplanan protestocularla New York Polis Teşkilatı (NYPD) ekipleri arasında arbede yaşandı.

POLİS VE GÖSTERİCİLER ARASINDA TARTIŞMA

New York 5. Cadde'de, ABD Başkanını, İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma destek vermekle suçlayan çoğu Yahudi asıllı göstericiden onlarcası polisle yaşanan tartışma sonrası gözaltına alındı.

New York polisi Biden'ın katılacağı program öncesi, Metropolitan Müzesinin tam önündeki noktada yolu kapatan protestocuları gözaltı merkezine taşımak için olay yerine iki adet polis otobüsü getirmek zorunda kaldı.

Bizim adımıza değil!

'GAZZE'DE ACİL ATEŞKES'

Öte yandan, Manhattan'ın bir başka noktasındaki Columbus Meydanı'nda toplanan yüzlerce Filistin destekçisi, Biden'ın New York'a gelişini protesto ederken Gazze'de acil ateşkes çağrısı yaptı.

Yahudilerden Biden'a: İsrail'in Gazze'ye soykırımını durdur

'OY İSTİYORSAN İSRAİLE DESTEĞİ SONLANDIR'

NYPD polisi tarafından, Demokrat Parti için bağış toplama etkinliğin gerçekleştiği Mandarin International Hotel'in karşısındaki kaldırıma itilen protestocular, Biden'ın oylarını kazanması için Gazze'de yaşanan insanlık dramını bir an önce sona erdirmesi ve ABD'nin İsrail'e verdiği desteği sonlandırması şartını ileri sürdü.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Amerika birleşik devletleri uyanıyor. Yahudilerin işgalinden kurtulmak için mücadele veriliyor. Papa Yahudi olduğuna göre Hristiyanlık daha da çok boğulacak sanırım. Amerika Avrupa, Allah cc inancını bırakırlarsa zalim Atilla gelir Papa 'ya diz çöktürür. Allah'ın cc dünyasında Allah'ın cc dediği olur ve Allah cc intikamını mutlaka alacak. Bekleyin görün.
    Cevapla
  • Kığılı 2 ay önce Şikayet Et
    Maşlalah evet dünya da insanlık ayaklanıyor zulüme dur dikduruluyor fakat İsrail Filistin. İçin yeterli değildir çünkü dünyayı yöneten güçler İsrail yanlısı belki Allahtan bir rahmet Filistin’e inerse ona bir şey diyemem yoksa durumlar vahim
    Cevapla
  • eraslan 2 ay önce Şikayet Et
    daha ne yapsınlar. Katliamı protesto için müslüman olmaya da gerek yok. İnsan olsun yeter
    Cevapla
  • German 50 2 ay önce Şikayet Et
    Demokratsi
    Cevapla
  • Vedat 2 ay önce Şikayet Et
    Vay arkadaş niye böyle oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar