Çin ve Rusya stratejik işbirliği için bir araya geldi

Çin Devlet Başkanı Rusya'ya 'stratejik koordinasyon' olma çağrısında bulundu.

Çin ve Rusya stratejik işbirliği için bir araya geldi
Çin ve Rusya stratejik işbirliği için bir araya geldi
GİRİŞ 08.02.2024 15:26 GÜNCELLEME 08.02.2024 15:34

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon konuşmasında iki ülkenin yakın stratejik koordinasyon sürdürmesi gerektiğini söyledi. Sözlerine her iki ülkenin de birbirlerinin egemenliğini, güvenliğini ve kalkınma çıkarlarını savunması gerektiğini ekledi.

'DIŞ GÜÇLER KARIŞMAMALI'

Perşembe günü Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Xi'nin, her iki tarafın da dış güçlerin iç işlerine müdahalesine kararlılıkla karşı çıkması gerektiğini söyledi.

'YENİ İŞLERDE BİRLİK OLUNMALI'

Xi'nin, iki ülkenin aynı zamanda yeni işbirliği dinamikleri geliştirmesi gerektiği ve endüstriyel zincir ile tedarik zincirinin istikrarını koruması gereksinimi söylediği kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina