NATO'dan Trump'ın "Rusya'yı saldırtırım" sözlerine sert yanıt

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Eski ABD Başkanı Trump'ın NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere yönelik herhangi bir Rus saldırısını engellememe tehdidinde bulunduğu yönündeki ifadelerine tepki gösterdi.

GİRİŞ 12.02.2024 08:49 GÜNCELLEME 12.02.2024 10:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Norveç televizyonu "channel TV2"ye verdiği röportajda, "Müttefiklerin birbirlerini savunmayacağına dair herhangi bir öneri güvenliğimize zarar verir. Başkanlık seçimini kim kazanırsa kazansın, ABD'nin NATO'nun güçlü ve sadık bir müttefiki olarak kalmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

AB'DEN DE TEPKİ GELDİ

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de X hesabından paylaştığı mesajda, "NATO'nun güvenliği ve 5. madde dayanışması konusundaki pervasız açıklamalar yalnızca Putin'in çıkarınadır." değerlendirmesini yaptı.

Michel, bu tür açıklamaların AB'ye stratejik özerkliğini acilen geliştirmesi, savunmasına yatırım yapması gerektiği mesajını verdiğini belirtti.

Trump: Rusya'yı NATO'ya saldırmaya teşvik ederimTrump: Rusya'yı NATO'ya saldırmaya teşvik ederim

TRUMP'IN İDDİASI

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin South Carolina eyaletinde yaptığı konuşmada, başkan olduğu dönemde, NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere yönelik herhangi bir Rus saldırısını engellememe tehdidinde bulunduğunu söylemişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • DURSUN 2 ay önce Şikayet Et
    NATO, AB artık bir hiç olduğunu kabul etmesi gerekiyor siz sadece abd nin kuklasınız
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Nato ulkemizi hangi tehditten korudu ki biz natodan korunmak için natodayiz.
    Cevapla
  • cahit 2 ay önce Şikayet Et
    Adam haklı hiç bir masraf yapmayacak hem bedava savunma hizmeti alacak NATO ya alınan üyeler 50 100 milyar dolar katkı sağlamalı çünkü hazır orduya konacaklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!