Çin: Rusya-Ukrayna Savaşı'nda çatışan taraflara silah satmayacağız

Çin, Ukrayna-Rusya savaşında çatışan taraflara silah satmayacağını bildirdi.

GİRİŞ 18.02.2024 22:34 GÜNCELLEME 19.02.2024 09:36
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Vang Yi, 60. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2024) için gittiği Almanya'da Ukraynalı mevkidaşı Dimitro Kuleba ile görüştü.

Vang, uluslararası durum nasıl değişirse değişsin Ukrayna ile ilişkilerini "normal şekilde" geliştirmeyi istediklerini belirterek, "Çin, çatışma bölgelerine veya çatışan taraflara ölümcül silahlar satmayacaktır." dedi.

Çinli Bakan, konferansta yaptığı konuşmada, Çin'in Ukrayna krizini yaratan ve ona taraf olan bir ülke olmadığını, buna karşın olanlara seyirci kalmadığını ve krizden kazanç sağlamaya çalışmadığını vurgulamıştı.

Çin'in Ukrayna krizinde tarafsızlığını vurgulamasına rağmen Pekin'in savaş nedeniyle Moskova'yı kınamaktan kaçınan tavrı ve süreç içinde Rusya ile stratejik ortaklığını derinleştirmesi, ABD ve Batılı ülkelerin eleştirisine sebep oluyor.

ABD, Çin'in Rusya'ya silah ve cephane sağlamayı değerlendirdiğini iddia etmişti.

Avrupa Birliği de Pekin yönetimini askeri ve sivil ortak kullanıma sahip ürünlerin Rusya'ya ihracatını kontrol altına almasını istemişti.

AB Komisyonu geçen hafta, Rusya'ya ikili kullanıma sahip ürünleri ihraç ettiği gerekçesiyle 3 Çinli şirkete yaptırım uygulanmasını önermiş, öneri Macaristan'ın aleyhte oyuyla reddedilmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 71
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Küreselcilerin , Çin'e Parçala - Böl - Yönet taktiği uygulayacağını tahmin ediyorum . Elon Musk'ın ara sıra yaptığı Tesla Gigafactory'i kapatırım ikazları , Küreselcilerin Çin'deki yatırımlarını çekme tehlikesinin bir tezahürü olarak görülüyor .
    Cevapla
  • çıraklık magduru 2 ay önce Şikayet Et
    Putin'i sırtından bıçakladı çin zaten Rusya'nın doğudaki topraklarinda gözü var Rusya asıl çine dikkat etmeli emperyalistlerin üretim üssü çin guvenilmez
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    BRICS üyeliği var , ABD ve Batı Hegemonyası Tibet meselesini koz olarak elinde bulunduruyor . Küreselciler , Hindistan ile Çin'in arasını bozmak isteyeceklerdir . Hindistan ise , ABD , İngiltere ve AB'ye yaltaklık eder mi ? Eder !
    Cevapla
  • Ramazan 2 ay önce Şikayet Et
    Hindistan ve Japonya korkusu
    Cevapla
  • Doğru tespit! 2 ay önce Şikayet Et
    Aynen çok doğru bir tespit Rusya Fedarasyonu Çinden çok dikkat etmeli! Dinsiz ateist Çinli kumuniste asla güvenilmez! Dinsiz inançsız din düşmanı ateist kizıl emperiyalist Çin sinsice fırsat bekliyor! Sibirya yer altı madenleri ile çok kiymetli ve zengin bir çoğrafya!
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 2 ay önce Şikayet Et
    Üç bele var bu dünyanın başında,amerika-kızıl rusya-kızıl çin...Üçü birden fitne-fesat peşinde,Amerika, Kızıl Rusya, Kızıl çin...Üçünün de köpekleri her yerde,Huzuru, barışı sokarlar derde,Ve suyun üstüne çıkarlar birde,Amerika, Kızıl Rusya, Kızıl çin...Allah(c.c) rahmet eylesin Ozan Arif
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Tayvan kozunu elinde tutan ABD ve İngiltere bu Çin'e İskoç kıyafeti giydirip gayda eşliğinde dans ettirir . Küresel güç olmak istiyorsan , her devletin zaafını bilip , kozları elinde tutacaksın .
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın , Kalil , O silahlara çok ihtiyaçları olacağını tahmin ediyorum , Şayet Küresel Yatırımcılar , Çin'deki fabrikalarını kapatır ve Hindistan'a yönelirlerse , Çin'de sirenler çalar , Küreselcilere güvenmemeliler , Çin'e asrın yamuğunu yapabilirler .
    Cevapla
  • kalil 2 ay önce Şikayet Et
    Belli ki yakında o silahlar Çin'e lazım olacak.
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Çin , Tayvan'ı , Hong Kong gibi ilhak edebileceğini düşünüyor . İngiliz Bahriyeli'ler selam çakarak , Hong Kong 'u Çin'e teslim ederek limandan ayrıldılar , Şimdi de Amerikan bahriyelisinin selam çakarak , Tayvan'ı terk edeceği beklentisindedir . ABD ve İngiltere ile kötü olmak istemiyor .
    Cevapla
  • kalil 2 ay önce Şikayet Et
    belli ki bu silahlar yakında kendine lazım olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'