Çin'den son dakika Rusya açıklaması! NATO'ya sert uyarı

Çin, Rusya'da tutuklu muhalif Aleksey Navalnıy'ın cezaevinde hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamasını eleştiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e yanıt verdi.

GİRİŞ 20.02.2024 01:07 GÜNCELLEME 20.02.2024 12:09
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin'de düzenlenen günlük basın toplantısında Navalnıy'ın ölümünün Rusya’nın iç işi olduğunu, bu konuda yorum yapmayacağını yineledi.

'NATO'NUN AKSİNE ÇİN HİÇBİR ZAMAN BAŞKA ÜLKELERİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAZ'

Stoltenberg'in Çin'in tutumuna yönelik eleştirisine yanıt veren Mao, "NATO’nun aksine Çin hiçbir zaman başka ülkelerin iç işlerine karışmaz. Ukrayna krizi konusunda Çin’in tutumu açık ve tutarlıdır. Biz barış için müzakereleri teşvik ediyoruz." dedi.

Çin'den son dakika Rusya açıklaması! NATO'ya sert uyarı

'NATO, ÇİN'İ KARALAMAYA SON VERMELİ'

Mao, NATO Genel Sekreteri'nin, Çin'in Navalnıy'ın ölümüne ilişkin yorum yapmaktan kaçınmasının, Rusya'ya Ukrayna ile savaşında verdiği desteğin parçası olduğu yorumuna ilişkin de "NATO, Çin’i karalamaya ve cepheleşmeye son vermeli ve Avrupa’da barış ve istikrar için somut adımlar atmalıdır." diye konuştu.

Çin'den son dakika Rusya açıklaması! NATO'ya sert uyarı

STOLTENBERG, NAVALNY'NİN ÖLÜMÜ SONRASI ÇİN'İ ELEŞTİRMİŞTİ

Çin'in, Rus muhalifin, 16 Ocak'ta Rusya'nın Arktik bölgesinde tutulduğu hapishanede hayatını kaybetmesine tepkisiz kalmasını eleştiren Stoltenberg, "Elimizde, Çin Dışişleri Bakanlığının, Navalnıy'ın ölümünün Rusya'nın 'iç işi' olduğuna dair açıklaması var. Hayır, bu Rusya'nın 'iç işi' değil. Herkes biliyor ki bu ölüm, Moskova'daki otoriter rejimin bir sonucu." ifadelerini kullanmıştı.

Çin'in Navalnıy'ın ölümüne verdiği tepkinin, müttefiki Rusya'ya Ukrayna ile savaşında verdiği sessiz desteğin parçası olduğunu ve bunun küresel sonuçları olacağını ileri süren Stoltenberg, "Pekin, Ukrayna'daki savaşı yakından izliyor. Bugün Ukrayna'da olan yarın Asya'da olabilir. Putin Ukrayna'da ne kadar başarılı olursa, (Çin Devlet Başkanı) Şi'nin Tayvan'da güç kullanma olasılığı o kadar artacaktır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Çin'den son dakika Rusya açıklaması! NATO'ya sert uyarı

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Ateist=Çin 2 ay önce Şikayet Et
    Biliyor musunuz? Çin komunist partisi üyesi olmak için ateist olmanız gerek! ÇKP resmi duruşu görüşü atteistir! Birde bizim içimizdeki çok bilmiş cahiller Çin=Truva Atı= BRiCS Çin komunist ateist=din düşmanların Cami, Kilise ibadethane yıkanların kuklası kölesi kuyruğu (BRiCS üyesi olmak) için can atıyorlar!
    Cevapla
  • ziyaretçi 2 ay önce Şikayet Et
    Ruslar ve araplar için adam öldürmek basit iştir. Asit kuyusuna atarlar eritirler zehir veririler birden bire buharlaştırırlar bir anda hayal olur canlılar bunlar için normaldir.
    Cevapla
  • No name no face 2 ay önce Şikayet Et
    Yahu, adam, Putin'in elinde mahkum zaten, 16 sene gibi uzun bir süre de hapis yatacak! Putin, o kadar akılsız mı ki? Seçimlere giderken,avucundaki adamı öldürsün ? Filistin ve Gazze'de şehit edilenlerin sorumlusu da Biden'dır....!!!!
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Ülke olayları stirejiktir anlamam ama bu çini desteklesez düyanın başına dert olur
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    saimi ya işgal ettin Doğu Türkistan ne olacak
    Cevapla
  • Analiz! 2 ay önce Şikayet Et
    T.C. her zaman Çin Halk Cumhuriyetin toprak bütünlüğünü saygı göstermiştir! Çindeki mesele temel insan hakları din dil innanç özgürlüğü! Maalesef çinli komunist ateistlerde empati duygusal zeka yok! Çin zeki olsa çinde yaşayan soydaş dindaşları soft power olarak kulanır tam aksine zulüm işkence yapıp kilise cami yıkıyor soydaşları çinleştiriyor ! Çin bizi yalan propaganda ile yemliyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti