Gazze için artık söz Türkiye'de! UAD'da sunum yapılacak

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, İsrail'in Filistin'deki işgal ve ilhak uygulamalarına ilişkin bugün Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) sözlü sunum yapacak.

GİRİŞ 26.02.2024 07:40 GÜNCELLEME 26.02.2024 10:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 30 dakika sürecek sunumda Türkiye'nin Filistin'e desteği uluslararası kamuoyu önünde yinelenecek.

Türkiye, İsrail'in 1967'den bu yana Filistin topraklarında sürdürdüğü hukuksuz uygulamalar ile ilgili bilgi ve bulguları Divan ile paylaşacak.

Uluslararası Adalet Divanı'nda hafta boyunca 47 ülke sözlü beyanda bulundu.

Duruşmanın son gününde de Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 5 ülke ve 3 uluslararası kuruluş görüşlerini sunacak.

Uluslararası Adalet Divanı’nın vereceği kararın yasal olarak bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak İsrail üzerindeki baskıyı artırması bekleniyor. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • mert 2 ay önce Şikayet Et
    islam birliği suyonistler 1967 BMGK nin kararına uymaya çağırım ultimatum versin bu ultimatuma gayri müslümlerde desdek vereceklerdir eğer red cevabı verirlerse var güçle siyonustleri yok etmek kutsal olacaktır!!!!
    Cevapla
  • Goca Gonyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Asil TÜRK Hükümeti Kimseden söz almaz, direk olması gerekenleri uygular, İslam alemi kan ağlamakta, mabedimizin göğsünde Namahrem eli var, Kudüs Gerçek Özgürlüğüne Kavuşmak için çok beklenmedi mi!!!! yeter yeter yeter
    Cevapla
  • GAZ Kokusu 2 ay önce Şikayet Et
    "Gazze için artık söz Türkiye'de!" GAZGARDAŞımız israilin kendini savunma hakkı kutsaldır. Çünki çıkaracağı GAZı bize de koklatacak...
    Cevapla
  • Anadolu 2 ay önce Şikayet Et
    Kimin divanı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti