Ukrayna duyurdu: Rusya'ya ait 2 savaş uçağını düşürdük

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk, bugün Rusya'ya ait 2 "Su-34" model savaş uçağını düşürdüklerini duyurdu. Oleşçuk, "Dün Rus pilotlar füzelerimizden kaçmayı başardı, ancak her zaman böyle olmayacak." dedi.

Ukrayna duyurdu: Rusya'ya ait 2 savaş uçağını düşürdük
Ukrayna duyurdu: Rusya'ya ait 2 savaş uçağını düşürdük
GİRİŞ 27.02.2024 18:49 GÜNCELLEME 27.02.2024 19:00
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Oleşçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, doğu yönünde Rusya'ya ait bir "Su-34" tipi uçağı düşürdüklerini belirterek, "Dün Rus pilotlar füzelerimizden kaçmayı başardı, ancak her zaman böyle olmayacak. Bu nedenle işgalcilere her uçuştan önce ailelerini görmeyi tavsiye ediyorum. Çünkü bu sefer şanslı olup olmayacaklarını kim bilir?" değerlendirmesini yaptı.

"RUS SAVAŞ UÇAKLARINI DÜŞÜRMEYE ODAKLANDIK"

Başka bir paylaşımında da saat 14.00 sularında yine doğuda Rus ordusunun başka bir Su-34 savaş uçağını düşürdüklerini aktaran Oleşçuk, "Hedefimiz aynı. Bu kadar uçak kaybı veren Ruslar, en azından bir süreliğine hava saldırılarını durdurmayı düşünmeliydi. Peki, çalışmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Ukrayna ordusu "Tavriya" Operasyonel ve Stratejik Birliği Komutanı Oleksandr Tarnavskiy da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, birliğin sorumluluk alanındaki durumu değerlendirdi.

Rus ordusunun son bir günde "Tavriya" birliği operasyon bölgesine 45 hava, 81 insansız hava araçları saldırısı düzenlediğini bildiren Tarnavskiy, cephe hattında 43 çatışma meydana geldiğini aktardı.

"RUSLARIN SALDIRI GİRİŞİMLERİ BAŞARISIZ OLDU"

Tarnavskiy, şunları kaydetti:

"Avdiyivka yönünde Tonenke, Orlivka ve Berdiçiv yerleşimlerindeki savunma hattı istikrara kavuşturuldu. Rusların Novomihaylivka ve Robotine bölgelerindeki saldırı girişimleri başarısız oldu."

RUSYA: AVDİYİVKA YÖNÜNDE SEVERNOYE YERLEŞİM BİRİMİNİ ELE GEÇİRDİK

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus askeri güçlerinin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Rus ordusunun, Ukrayna'da çatışmalara devam ettiği belirtilen açıklamada, "Merkez Kuvvetleri Grubu'na bağlı birlikler, Avdiyivka yönünde Severnoye yerleşim birimini kurtararak pozisyonlarını güçlendirdi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Donetsk bölgesinde ABD üretimli "Abrams" dahil 2 tankın yok edildiği ve Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait "Su-25" tipi savaş uçağı ile 69 insansız hava aracının (İHA) vurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 575 uçak, 267 helikopter, 13 bin 523 İHA, 474 hava savunma füze sistemi, 15 bin 252 tank ve zırhlı araç, 1226 çok namlulu roketatar, 8 bin 176 obüs ve havan topu ile 19 bin 138 özel askeri araç imha edildi." ifadelerine yer verildi.

Rusya'nın Ukrayna'da ilhak ettiği Donetsk bölgesinde, şubat ortasından bu yana Avdiyivka kentinin yanı sıra Pobeda ve Lastoçkino yerleşim birimleri Rus ordusunca ele geçirilmişti.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Önce vatan 1 ay önce Şikayet Et
    Rus itleri her gün güç kaybediyor Türkiye' Kafkaslara girmeli Suriye'de yarım kalmış operasyona başlamalı Esad itleri ve PKK PYD köpeklerini başı ezilmali
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ye ABD yoksa rusya mi daha yakın ve ayrıca PKK ya ABD çok fazla silah yardımı yapıyor
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 2 ay önce Şikayet Et
    Ruslar bu kadar güç kaybetmişken hem Çeçenistan hemde Suriye’de Mücahidler karşı taaruza geçmeleri gerekiyor, Rusların finosu Kadirov’u devirmenin zamanı geldide geçmiştir.
    Cevapla
  • feryat 2 ay önce Şikayet Et
    İsraile asker gönderen Ukrayna değilmiydi inşallah yenilir.
    Cevapla
  • Özel biri 2 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım Rusya'yı iflas ettir inşallah bu savaş onların sonu olur erir giderler ve polonyayida vurup avruoaya savaş baslatir ve tüm Avrupa'yı savaşa sokup hep beraber batarlar Allah u Teala bunu bize bir bayrama kadar girmeyi nasıp eder inşallah.
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Bunun bize ne Faydası olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...