Türkiye'yi örnek aldılar! Yunanistan da kuracak

Yunanistan'ın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının uluslararası çapta faaliyetlere imza attığı "Türkiye İletişim Modeli"nin başarısından ilham alarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezine benzer bir birim oluşturacağı bildirildi.

Türkiye'yi örnek aldılar! Yunanistan da kuracak
Türkiye'yi örnek aldılar! Yunanistan da kuracak
GİRİŞ 28.02.2024 22:39 GÜNCELLEME 28.02.2024 22:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kathimerini gazetesinin haberinde, dezenformasyonun sadece iç politikada değil, dış politika için de sorun teşkil ettiğine dikkat çekildi.

Konvansiyonel silahlar yerine dezenformasyonla da bir ülkenin hedef alınabileceği vurgulanan haberde, hükümetin dezenformasyonu engellemek amacıyla hususi bir birim oluşturacağı ifade edildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığının, Dijital Yönetişim Bakanlığı işbirliğinde kurmayı planladığı platformda yapay zekadan da faydalanılması öngörülüyor.

DMM'Yİ ÖRNEK ALDILAR

Yunan medyasında daha önce yayımlanan haberlerde, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezine benzer bir platforma olan ihtiyaç dile getirilmişti.

Geçen ay, Yunanistan'da yayın yapan ANT1 kanalının, "Türk sahil güvenliği Kardak'taki Yunan balıkçıları tehdit etti" şeklindeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ortaya çıkarmış, ANT1 gelen tepkiler üzerine haberini düzeltip görüntülerin 3 yıl öncesine ait olduğunu kabul etmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuya ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Yunan medyasındaki bu dezenformasyonun, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince bertaraf edildiğine dikkat çekmişti.

Altun, "Sadece ülkemiz için değil, tüm insanlık adına hakikat mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz." ifadesini kullanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • ekip 1 ay önce Şikayet Et
    RENDE BİNA :) buradan dogru iş cıkmazzzzzzzz geç
    Cevapla
  • mehmet coskun 1 ay önce Şikayet Et
    baklava gibi bunu da caliyorlar
    Cevapla
  • acınacak hal 1 ay önce Şikayet Et
    siz yapamazsınız. sizin işiniz gücünüz yalan dolan. bizde dezenformasyonla mücadele sizin gibiler yüzünden kuruldu.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Saff Yunanlılar donlarına kadar borçlu haldeyken "Fransadan onca para ile 12 MİRAJ aldık" " ABD onlarca para ile F-35 verecek" diye sevinedursun..Türkiye kendi yaptığı "milli mühimmatları atabilecek" seviyeye getirdiği Modern F-16 larla şu önümüzdeki 5-10 yılı geçirsinnnn..Sonraaaaa KAANNNN veeee HESAP ZAMANI HERKES İÇİN..
    Cevapla
  • misafir. 1 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan 10 yada 20 yıl içinde Türkiye ile birleşirse şaşaırmayın. önce A.B.D nin şamarını yemesi gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü