Yunan basınından dikkat çeken analiz! Türkiye'nin hamleleri Komşuyu korkuttu

Türkiye’nin stratejik hamleleri Yunanistan'ın gündeminde. Yunanistan'da yayınlanan Ethnos Gazetesi, Türkiye'nin şubat ayında 4 önemli jeopolitik hamle yaptığını yazdı.

GİRİŞ 05.03.2024 03:26 GÜNCELLEME 05.03.2024 10:05
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ethnos Gazetesi, Türkiye'nin Mısır ile ilişkilerde attığı yeni adım, Somali ve Cibuti ile imzalanan anlaşmalar, Türk muharip uçağı KAAN ve Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Geçitkale'de kuracağı İHA-SİHA üssüne ilişkin bir haber yayımladı.

Haberde, Türkiye'nin şubat ayında yaptığı bu jeopolitik hamlelerin önemi vurgulandı.

Bu hamlelerin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Afrika yolunu açtığına işaret edilen haberde, Türkiye'nin Geçitkale'deki yeni yapılanma hamlesinin çok yönlü bir değişimin de habercisi olduğu kaydedildi.

GEÇİTKALE'DEKİ YENİ YAPILANMA HAMLESİ ÇOK YÖNLÜ BİR DEĞİŞİMİN HABERCİSİ

Türkiye'nin yapacağı enerji hamleleri ve sondajları için Geçitkale'deki üssün büyük stratejik öneme sahip olduğu vurgulanan haberde, bu üs yapılanmasının, hava sahası aracılığıyla deniz alanlarını kontrol edecek bir mekanizma oluşturduğu aktarıldı.

TÜRKİYE'NİN İLK MİLLİ UÇAK GEMİSİ

Haberde, Türkiye'nin kıta sahanlığının İHA'larla korunması amacıyla Suriye'nin kuzeyi, Libya ve Mısır çizgisinin kontrolü için de bu üssün son derece önemli olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi TCG Anadolu'nun ardından yeni bir uçak gemisi inşası için ön çalışmaları başlattığı belirtilen haberde, KAAN'ın bu yeni uçak gemisini iniş ve kalkış için kullanmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Türkiye ile Cibuti arasında imzalar atıldı!Türkiye ile Cibuti arasında imzalar atıldı!

TÜRKİYE'NİN AFRİKA ADIMLARI

Türkiye'nin Afrika'daki hamlelerine de değinilen haberde, Fransa'nın bölgede oluşturduğu boşluğun Türkiye tarafından doldurulduğuna ve bunun da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 10 yılı aşkın süredir çizdiği stratejinin bir parçası olarak bir "mat" hamlesi olduğu belirtildi.

Haberde, Türkiye'nin Somali ve Cibuti ile imzaladığı anlaşmalara da değinilerek, bu çerçevede Türk deniz gücünün Kızıl Deniz, Aden Körfezi ve İran Körfezi'nde istikrarlı bir varlık edindiği vurgulandı.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Aras 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet neden çok yavaş hareket ediyor anlamak mümkün değil,örnek kıbrıs a neden 1 tane 3-5 tane siha üssü olsun askeri liman olsun
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 ay önce Şikayet Et
    Mandacı zihniyet yine cebini VATAN savunmasının önüne koymuş!
    Cevapla
  • bülent 1 ay önce Şikayet Et
    yunanın yanında arkasında içinde abd ve birtakım ab ülkeleri var biz sürekli güçlenmeliyiz birlik ve beraberlikle içimizdeki hain ve nankörleride islah ederek
    Cevapla
  • Kaçkarlı 1 ay önce Şikayet Et
    Komşunun bizi tehdit olarak algılamasına gerek yok,gerçek bir komşu akrabadan önce gelir,sömürü ve kandan beslenen ülkelerin peşini bırakın,bütün varlıklarınızı batının hortumlamasına izin vermeyin,gelin müreffeh bir gelecek için ortak hareket edelim!
    Cevapla
  • Kutahyali 1 ay önce Şikayet Et
    Reis inşallah Dünyayı da yönetiyor durmak yok yola devam Allah in izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok