Biden'dan Netanyahu'ya 'Refah' uyarısı!

ABD Başkanı Joe Biden, telefonda görüştüğü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, İsrail'in Refah'a yönelik "kapsamlı bir kara operasyonu" düzenlemesi konusundaki "derin endişelerini" dile getirdi.

GİRİŞ 19.03.2024 07:29 GÜNCELLEME 19.03.2024 10:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, Biden ile Netanyahu arasında yaklaşık 1 aylık aranın ardından dün gerçekleştirilen telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Biden, Netanyahu'ya, Gazze'ye acil insani yardımların kayda değer şekilde artırılması gerektiğini belirtti.

İsrail'in Hamas'a karşı kendini savunma hakkına vurgu yapan Biden, bununla beraber İsrail'in de sivilleri koruma sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

Katar'da İsrail ile Hamas arasında devam eden rehine takası anlaşma sürecinin de görüşüldüğü belirtilen açıklamada, "Başkan, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara operasyonu olasılığından duyduğu derin endişelerinin altını çizdi." ifadelerine yer verildi.

Refah'ta "kapsamlı bir kara operasyonu" olmaksızın nasıl bir operasyon yapılabileceğine ilişkin Amerikalı ve İsrailli yetkililerin en kısa zamanda Washington'da bir araya gelmesi konusunda mutabık kalan Biden ile Netanyahu, Gazze ile Mısır arasındaki sınırın güvenceye alınması konusunu da ele aldı.

Konuyla ilgili dün düzenlediği basın brifinginde konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD olarak İsrail'in 1 milyondan fazla Filistinli sivilin sığındığı Refah'ta "kapsamlı bir kara operasyonu" yapmasına karşı olduklarını dile getirmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • SARÌYERLÌ 1 ay önce Şikayet Et
    Katil kardeşler konuşuyorlar Soruyor daha öldürmek istiyormusun.Ben bu katliyamın şunu ABD,YE yazıyorum
    Cevapla
  • MİCANOVİÇ 1 ay önce Şikayet Et
    İlâhi Yâ Râbbi ; Şu içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan-ı Şerif hürmetine : " YERYÜZÜNDE BİR TANE YÂH@Dİ BIRAKMA " Amiiiiinnnnn.....Amiiiiinnnnn....Amiiiiiinnnnnn......
    Cevapla
  • Alp.43 1 ay önce Şikayet Et
    İki yüzlüler. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Dünya ile dalga geçiyorlar. Uyanın ey müslümanlar yakanızı bunlardan kurtarın Aksi halde yarın senin benim kapımızıda kıracak bunlar. Durum vahametini hala anlayamadın mı? 100 yıl öncesinin tekrarı olacak. Bu kaçınılmaz. Hazırlanalım.
    Cevapla
  • İsmail Yavuz 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonist köpekler
    Cevapla
  • Yusuf 1 ay önce Şikayet Et
    ABD katliyami istemese İsrail yapamazdı.su an seçim için göz önünde yapma felan deyip sözde yardım atıyor.incelense belki zehirli gıdalar atıyor bile olabilir yani İsrail nekadar öldürmek istiyorsa ABD ondan 2 misli Filistinlileri öldürmek istiyor. İsrail'in büyümek hedefi var ABD nin tüm coğrafyayı parçalayıp yönetme planı var. ABD hem gıdaya hemde enerjiye sahip olmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?