Türkiye dahil çok sayıda ülke şirketlerine yaptırım

ABD Maliye Bakanlığı, İran'ın savunma sanayine tedarik sağladıkları gerekçesiyle İran, Türkiye, Umman ve Almanya merkezli üç tedarik ağını yaptırımlarla hedef aldı. Listede Türkiye'den beş şirket ve iki Türk vatandaşı yer aldı.

Türkiye dahil çok sayıda ülke şirketlerine yaptırım
Türkiye dahil çok sayıda ülke şirketlerine yaptırım
GİRİŞ 21.03.2024 10:36 GÜNCELLEME 21.03.2024 10:36

ABD Maliye Bakanlığı açıklamasında, yaptırımlara konu olan tedarik ağlarının İran'ın balistik füze, nükleer ve savunma programlarını desteklediğini belirtti. Yaptırım uygulanan tedarik ağları, İran'a füze yapımında kullanılabilecek karbon fiber, epoksi reçine ve benzeri ürünleri sağladı.

Bu ürünler, İran Devrim Muhafızları (IRGC) Hava-Uzay Kuvvetleri'nin altındaki Kendi Kendine Yeterlilik Cihad Örgütü'ne, İran Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler Lojistik Komutanlığı'na, İran Atom Enerjisi Örgütü'ne bağlı İran Santrifüj Şirketi'ne ve ABD'nin geçmişte hedef aldığı İran’daki bazı savunma sanayi şirketlerine gönderiliyordu.

Yaptırımlarla ilgili olarak ABD Maliye Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı Brian Nelson, "İran, karmaşık ve gizli tedarik ağları aracılığıyla, dünya genelindeki haydut aktörlere çatışmaları körükleyen ve sayısız sivilin hayatını riske atan silah sistemleri sağlamayı amaçlıyor." açıklamasında bulundu.

Nelson, "ABD, bu ağları engellemek ve İran'ın insansız hava araçlarının ve füzelerinin yayılmasına yardımcı olacak ülkeleri sorumlu tutmak amacıyla elindeki araçları kullanmaya devam edecek." diye ekledi.

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA (VOA) TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar