ABD'de yeni yasa! Polis şüphelileri böyle paylaştı

ABD'de suçluların görüntülerini paylaşmaya kısıtlama getiren yasa nedeni ile Kaliforniya polisi suçluların fotoğraflarına montaj yaparak oyuncak emojisi yerleştirdi.

ABD'de yeni yasa! Polis şüphelileri böyle paylaştı
ABD'de yeni yasa! Polis şüphelileri böyle paylaştı
GİRİŞ 21.03.2024 15:42 GÜNCELLEME 21.03.2024 15:42

Kaliforniya'nın Murrieta kentinde polis, gözaltına aldığı suçluların fotoğraflarına montaj yaparak oyuncak emojisi yerleştirdi.

Polis bir süredir şüpheli fotoğraflarına yaptığı montaj ile ilgili olarak Salı günü yaptığı açıklamada, "1 Ocak'ta yürürlüğe giren yeni bir yasa, Kaliforniya'daki kolluk kuvvetlerinin şüpheli fotoğraflarını ve sabıka fotoğraflarını nasıl ve ne zaman paylaşacaklarını kısıtlıyor. Yeni yasa, artık kolluk kuvvetlerinin şiddet içermeyen suçlar için şüpheli fotoğraflarını belirli koşullar olmadıkça paylaşmasını yasaklıyor. Ayrıca yeni yasa, özel durumlar söz konusu olmadıkça, kurumların şüpheli fotoğraflarını 14 gün sonra sosyal medyadan kaldırmasını gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!