İsrail'den son dakika kara harekatı açıklaması! Netanyahu ABD'ye resti çekti

İsrail, Refah'a kara operasyonu dahil Gazze'deki misyonu tamamlaması gerektiğini ABD'ye ilettiklerini duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu, "ABD'nin desteği olmazsa Refah'a tek başımıza gireriz" dedi.

GİRİŞ 22.03.2024 18:01 GÜNCELLEME 22.03.2024 18:51
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail haberleri: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Netanyahu, 7 Ekim 2023'ten beri bölgeye 6. ziyaretini gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmenin ardından görüntülü bir mesaj yayımladı.

İsrail'den son dakika kara harekatı açıklaması! Netanyahu ABD'ye resti çekti

NETANYAHU'DAN ABD'YE: REFAH'A TEK BAŞIMIZA GİRERİZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası müzakerelerinin gündemde olduğu dönemde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

"ABD'nin Hamas'a karşı savaşta 5 aydan uzun süredir İsrail ile omuz omuza durduğunu ve bunu takdir ettiklerini" belirten Netanyahu, "sivil nüfusun savaş alanından çıkarılması ve insani ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğinin farkında olduklarını ve bunun üzerinde çalıştıklarını ABD Dışişleri Bakanı'na ilettiğini" belirtti.

İsrail'den son dakika kara harekatı açıklaması! Netanyahu ABD'ye resti çekti

Netanyahu, "Ama aynı zamanda Blinken'a Refah'a girmeden ve Hamas'ın buradaki tugaylarını etkisiz hale getirmeden Hamas'ı yenmenin yolu olmadığını anlattım. Bunu ABD'nin desteği ile yapmayı umduğumuzu ama gerekirse tek başımıza yapacağımızı söyledim." diye konuştu.

'HAMAS'I YOK ETMEK İÇİN GAZZE'DEKİ MİSYONU TAMAMLAMALIYIZ'

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz ise sosyal medya platformu X hesabında yaptığı paylaşımda, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası müzakerelerinin gündemde olduğu dönemde ülkesini ziyaret eden Blinken ile bir araya geldiğini aktardı.

İsrail'den son dakika kara harekatı açıklaması! Netanyahu ABD'ye resti çekti

ABD'nin, İsrail'e verdiği destekten dolayı Blinken'a minnettarlığını sunduğunu kaydeden Gantz, 7 Ekim saldırılarının ardından "Hamas'ı yok etmek için Refah'a operasyon dahil Gazze'deki misyonun tamamlanmasının gerektiğini" muhatabına ilettiğini kaydetti.

"İsrail'in, Gazze'deki sivillere yardım için insani çözümler sunmaya devam edeceğini ancak bu yardımların Hamas'ın eline geçmemesini de sağlayacağını sözlerime ekledim." ifadelerini kullanan Gantz, Blinken ile "bölgesel güvenlik ve istikrarı" ele aldıklarını belirtti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 110
  • Burhan 1 ay önce Şikayet Et
    Hammas BAHANE.Bir HAMMAS gider bin HAMMAS gelir.
    Cevapla
  • Aşağımirahmetli 1 ay önce Şikayet Et
    Katil ABD ve İSRAİL el ele, İslam ülkeleri uykuya devam, müslüman halkalar nezdinde İsrail yenilmez görüntüsü
    Cevapla
  • hakikat 1 ay önce Şikayet Et
    israil ve abd teror devletidir,,Hamas deyil
    Cevapla
  • ANALİZ 1 ay önce Şikayet Et
    Yüce Allah USA ve İsrail'in Ramazanı Şerif hürmetine Kahrı perişan eylesin.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu bıslık yahutuyu yok edecek bır müslüman lıter yokmu bır selatın ler yokmu bu serevsızı tükürükle bogarız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor