İsrail yardım bekleyen Filistinlilere saldırdı: Ölü ve yaralılar var

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yardım bekleyen Filistinlileri hedef alan saldırısında 19 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı.

GİRİŞ 23.03.2024 20:16 GÜNCELLEME 24.03.2024 11:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Kuveyt Kavşağı'nda yardım tırlarının gelişini bekleyen Filistinlilere tank ve ağır silahlarla ateş açtığı belirtildi.

Açıklamada, un ve yardım bekleyen, İsrail için hiçbir tehdit oluşturmayan Filistinlilere yönelik saldırıda 19 kişinin öldürüldüğü 23 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ölenlerden bazılarının naaşının hastaneye nakledildiği, bazı cesetlerin sokakta kaldığı kaydedilen açıklamada, uluslararası toplumdan "katliamlarını ve Filistin halkına yönelik soykırımını" durdurması için İsrail'e baskı yapması talep edildi.

İSRAİL YARDIM BEKLEYEN FİLİSTİNLİLERE SALDIRIYOR

İsrail ordusu, 19 Mart'ta da Kuveyt Kavşağı'nda insani yardımlara eşlik etmek için bekleyen yerel ekipleri hedef almış, saldırıda 23 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Aynı şekilde İsrail ordusunun, Kuveyt Kavşağı yakınında 14 Mart'ta insani yardım tırlarını bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucunda 20 kişi ölmüş, 155'ten fazla kişi yaralanmıştı.

Gazze kentinin güneyinde 29 Şubat'ta da Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlilere yapılan saldırıda 118 kişi ölmüş, 760 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • Koli 1 ay önce Şikayet Et
    Allahın laneti idarecilerin üzerine olsun!
    Cevapla
  • Urfa 1 ay önce Şikayet Et
    Allahın gazabı laneti zalimlerin üzerine olsun inşallah ramazan hürmetine
    Cevapla
  • Ya kahhar 1 ay önce Şikayet Et
    Ya kahhar
    Cevapla
  • Bir Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Hadi Reis yap birşeyler, olmuyor böyle
    Cevapla
  • Bir garip yolcu 1 ay önce Şikayet Et
    Allah’ın laneti tüm İsrail ve destekçilerinin üzerine olsun inşaAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?