İşgalci İsrail'de skandallar bitmiyor! Kararı tanımadı

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ramazan ayı boyunca Gazze'de ateşkes kararı almasına karşı "İsrail ateşi kesmeyecek. Hamas'ı yok edeceğiz." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 25.03.2024 20:54 GÜNCELLEME 26.03.2024 09:57
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Katz, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, ABD'nin veto etmediği BMGK'nın Gazze'de ateşkes kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Katz, "İsrail ateşi kesmeyecek. Hamas'ı yok edeceğiz ve son (İsrailli) esir dönene kadar savaşacağız." ifadesine yer verdi.

RAMAZAN'DA ACİLENA TEŞKES KARAR TASARISI KABUL EDİLDİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edilmişti.

15 üyeli BMGK'de geçici üyeler Cezayir, Ekvator, Guyana, Japonya, Malta, Mozambik, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya ve İsviçre tarafından hazırlanan karar tasarısı oylanmıştı.

Tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edildi. ABD çekimser oy kullanmıştı.

Uzun süren müzakerelerin ardından karar tasarısında "daimi ateşkes" ifadesinde mutabık kalınmıştı. ABD heyeti, son anda tasarı metninde değişiklik talep ederek "daimi" ifadesini "kalıcı" ile değiştirdi. Böylelikle, ABD'nin ateşkes sürecine esneklik katmış olduğu düşünülüyor.

Rusya'nın oylama öncesinde ifadeyi ilk haline çevirmeye yönelik değişiklik önerisi ABD tarafından veto edilmişti.

Böylece, BMGK'de 7 Ekim'in ardından ilk kez Gazze'de ateşkes talep edilen bir karar kabul edildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • Piri Fani 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail denilen istilacı haşere, zaten 1949 yılından beri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarını tanımamaktadır. BM'nin çizdiği sınırları geçen yıllar boyunca sürekli ihlal etmesine karşın nitelikli ve sarsıcı bir yaptırıma maruz kalmamıştır. O sebeple özellikle bu konuda BM işlevini çoktan yitirmiştir.
    Cevapla
  • alp 1 ay önce Şikayet Et
    sü uyur düşman uyumaz daha çok çalışacağız kinimizi diri tutacağız
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    helaki yakın dir inşallah
    Cevapla
  • hhüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Sen yüzünü Çin'e dönerken Amerika seni yakacak İsrail. Ben verdim ben alırım bu toprakları senden diyecek ve asli sahiplerine geçecek topraklar ve bir kaç yıl içerisinde olacak bu.
    Cevapla
  • umut 1 ay önce Şikayet Et
    lanetlenmiş Yahudiler sonunuz çok kötü olacak bu zulüm yanınıza kalmaz biiznillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...