Hamas'tan İsrail'e rest

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, müzakerelerdeki talepleri gerçekleşmeden Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmayacağını belirtti.

GİRİŞ 27.03.2024 16:30 GÜNCELLEME 27.03.2024 17:11
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, müzakerelerdeki talepleri gerçekleşmeden Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmayacağını belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Meşal, Ürdün'de düzenlenen bir etkinlikte konuştu.

İsrail ile Hamas arasında Katar'daki ateşkes ve esir takası müzakerelerine değinen Meşal, Hamas'ın sahadaki mücadelenin yanı sıra müzakere masasında da mücadele verdiğini, inşallah ikisinde de kazanacağını söyledi.

HAMAS'IN GERİ ADIM ATMADIĞI 6 MADDE

Müzakerelerde Gazze'ye saldırıların durması, İsrail ordusunun çekilmesi, zorla yerinden edilenlerin evlerine geri dönmesi, insani yardımların girişinin sağlanması, ablukanın kalkması ve yeniden imar konularında ısrarcı olduklarını kaydeden Meşal, "Bu hedefler gerçekleşmeden esirlerini serbest bırakmayacağız." dedi.

Müzakerelerin çetin şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Meşal, sahada da direnişin çetin mücadeleye devam ettiğini ve iyi durumda olduğunu belirterek, "Bu tarihi bir mücadele. Evet güç dengeleri bizden yana değil ancak Allah bizimle, sonra ümmetimiz, hak ve adalet bizimle." diye konuştu.

Bu mücadelenin uluslararası arenada "İsrail'in çirkin yüzünü" ortaya çıkardığını vurgulayan Meşal, tüm liderler, hükümetler, siyasi güçler ve örgütlerden Gazze halkının yanında olduklarını hissettirmelerini istedi.

Geçen son birkaç günde Doha, İsrail ile Hamas arasında, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda ve ABD'nin katılımıyla ateşkes ve esir takası anlaşmasına varılması amacıyla gerçekleştirilen dolaylı müzakere turlarına tanık olmuştu.

İSRAİL KATAR'DAKİ HEYETİ GERİ ÇEKMİŞTİ

İsrail, dün Gazze'deki savaşa tamamen son verilmesi ve İsrail ordusunun bölgeden tamamen çekilmesi dahil olmak üzere Hamas'ın "aşırı talepleri" gerekçesiyle Katar'daki müzakere heyetini geri çağırdığını duyurmuştu.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 86
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim Hamas a yardım etsin inşallah zalim katil İsrail ve yandaşlarını Kahar ismiyle kahrı perişan etsin köklerini kurutsun zülümlerini başlarına yıksın zelil mağlup etsin inşallah amin
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 4 hafta önce Şikayet Et
    Istanbulun manevi esaretten kurtulduktab sonra sıra sana gelecek siyonist israil!
    Cevapla
  • M.i 4 hafta önce Şikayet Et
    Ben Müslümanım diyen kimse dünyada en geçerli hakiki Allahın kitabına uygun cihat burada bakın bir tarafta sırf müslüman oldukları için düşman kesilen İsrail ve zülmünü destekyenler bir tarafta tam hakkıyla dinini milletini vatanını savunan müslümanlar buna katılmayan bahane bulanlar Allaha hesap verecek unutmasın
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 4 hafta önce Şikayet Et
    Haklılar, Müslümanlar bizimle olmasa da ALLAHÜ TEALA bizimledir diyorlar, biz kuru kalabalaığız maalesef, bakın Osmanlı ta Endonezyaya Açeh Sultanlığına porekizlilere karşı o günkü imkanlarla üç gemi asker cephane ve silah ustaları gönderiyor, biz hç konuşmayalım !..
    Cevapla
  • Ciyo 4 hafta önce Şikayet Et
    Filistin hareketini bölen İsrail in ekmeğine yağ süren bu örgütun fikistin davasına vehalkina hiçbir faydası yoktur malesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti