Netanyahu'dan U dönüşü

Netanyahu'nun Refah'a yönelik olası kara saldırılarını görüşmek üzere Washington'a heyet göndermeyi kabul ettiği bildirildi.

GİRİŞ 28.03.2024 14:06 GÜNCELLEME 28.03.2024 14:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah'a yönelik olası kara saldırılarını görüşmek üzere Washington'a heyet göndermeyi kabul ettiğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Jean-Pierre, Netanyahu'nun ofisinin heyet ziyaretini yeniden planlamayı kabul ettiğini ve ABD ile İsrail'in yeni tarih belirlemek üzere görüşmelere başladığını söyledi.

Refah'a yönelik olası kara saldırılarını görüşmek üzere toplantının yeninden planlanacağını belirten Jean-Pierre, "Refah operasyonları hakkında konuşmak üzere burada toplantı düzenlenmesi konusunda bir anlaşma yapıldığı gerçeğini unutmamalıyız." dedi.

BMGK KARARI SONRASI TOPLANTIYI İPTAL ETMİŞTİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) 25 Mart'ta Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edilmişti.

ABD'nin tasarıyı veto etmemesi nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah'a olası kara saldırısını görüşmek için Washington'da yapılması planlanan toplantıya İsrail heyetini göndermekten vazgeçmişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    dünyanın en ahlaksız onursuz u terörist
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim Netenyahu ve Ona destek olanları Kahrı perişan eyle.Soylarını kurut.
    Cevapla
  • Kadir Aydın 4 hafta önce Şikayet Et
    Amin Amin Ecmain
    Cevapla
  • dedemin torunu 4 hafta önce Şikayet Et
    kendinizi aldatmayın u dönüş falan değil ne zaman U dönüşü yaptı neden vazgeçti. ne zaman geri adım attı hep bildiğini yaptı ve yapıyor
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    zalimler için yaşasın CEHENNEM zalimlere yardım edenler içinde yaşasın CEHENNEM
    Cevapla
  • Cesur ADAM 4 hafta önce Şikayet Et
    ZALİMLER İCİN YAŞASIN CEHENNEM, MUTLAK galibiyet ALLAH CC dür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri