Birleşmiş Milletler: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail askerlerinin 2 Filistinli sivili öldürdüğüne ve cesetlerini kuma gömdüğüne ilişkin görüntülerin soruşturulması gerektiğini belirterek "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı." sözlerini kaydetti.

Birleşmiş Milletler: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
Birleşmiş Milletler: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
GİRİŞ 28.03.2024 21:15 GÜNCELLEME 29.03.2024 00:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İki Filistinli sivilin öldürüldüğüne ve cesetlerinin kuma gömüldüğüne ilişkin görüntüleri gördüklerini aktaran Dujarric, "Tabii görüntüleri teyit edemiyoruz ancak şoke edici bir olay." değerlendirmesinde bulundu.

Dujarric, görüntülerin en başından beri BM'nin ifade ettiği "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı." görüşünü destekler nitelikte olduğunu vurgulayarak olayın kapsamlı şekilde soruşturulması gerektiğini kaydetti.

Al Jazeera kanalında yayınlanan görüntülerde, İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki evlerine dönmeye çalışan 2 Filistinliyi, ateş açarak öldürmesi yer alıyor.

Haberde, İsrail askerlerinin 2 Filistinliyi buldozerlerle sürüklediği ve cesetlerini kuma gömdüğü bildirilmişti.

ÜYE ÜLKELER, UAD KARARLARINA UYMAK ZORUNDA

Uluslararası Adalet Divanının (UAD) Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı "soykırım" suçlamasıyla açtığı davaya ilişkin yayımladığı ilave tedbir kararları hakkında ise Dujarric, mahkemenin bağımsız olduğunu anımsattı.

Dujarric, "Tüm üye ülkelerin, UAD'nin kararlarına uymak ve uygulamak zorunda olduğuna inanıyoruz." dedi.

UAD yeni yayımladığı ilave tedbir kararlarında, İsrail'in temel hizmetlerin sağlanması için gerekli adımları atması ve Filistinli sivillere yönelik hak ihlali teşkil edecek eylemleri gerçekleştirmemesi gerektiğine hükmetmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Bir garip yolcu 4 hafta önce Şikayet Et
    Allah’ın laneti tüm İsrail ve destekçilerinin üzerine olsun inşaAllah.
    Cevapla
  • 200 lü 4 hafta önce Şikayet Et
    Kukla kuruluş, Sizin işiniz ne? Saddam Kuveyt'e girdi diye Milyonları bombalayıp, Irakı yok etmediniz mi?!
    Cevapla
  • cahit 4 hafta önce Şikayet Et
    Vallahi ne BM ne ABD ne AB ne de Müslüman ülkeler b u savaşı durdurmaz tek durduracak sivil Müslümanlar ayaklanıp araçla yaya develer le her ne buluna bilirse 10 milyon Mısırdan 10 milyon Türkiye Ürdün Suriye Lübnan dan birer milyon 23 milyon sivil Filistin,e yürüsün bir ayın içinde ya İsrail yok olur ya Dünya tek durduracak budur
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    İsrail yıkılmadan bu zulüm sona ermez
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Dünyadaki güçlü ülkeler susuyor ,eger başka bir ülke bunu yapsaydı şimdiye dek çoktan BM üyeleri o ülkeye saldırmıştı, bırakın bu kadar destek çıkmayı. Allah topunuzun belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak