BM'den Gazze'de taraflara acilen anlaşma çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de acıyı sonlandırmak için taraflara acilen gerekli adımı atarak anlaşma sağlamaları çağrısında bulundu.

BM'den Gazze'de taraflara acilen anlaşma çağrısı
BM'den Gazze'de taraflara acilen anlaşma çağrısı
GİRİŞ 06.05.2024 22:49 GÜNCELLEME 07.05.2024 01:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Guterres, Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Refah'a yönelik kapsamlı saldırıya ilişkin belirtilerden derin endişe duyduğunu kaydeden Guterres, daha önce yerinden edilmiş ve çok zor durumda olan insanların tekrar harekete geçtiğine işaret ederek, "Bu insanların güvenlik arayışı çok kez inkar edildi." ifadesini kullandı.

Guterres, uluslararası insancıl hukuk uyarınca tarafların sivilleri korumak zorunda olduğunu vurguladı.

BM Genel Sekreteri, "İsrail ve Hamas'a, Gazze'de acıyı sonlandırmak için acilen gerekli adımları atma çağrımı yineliyorum." mesajını verdi.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    1 yıla yakındır konuşuyorsunuz sonuç, hicbirsey. Niye müdahale etmiyorsunuz ? Irak Kuveyt e saldırdı diye Irak i parcaladiniz Amerikanın başını çektiği BM. Ama sozkonusu İsrail olunca hersey ona serbest. Allah bu zulme ve katliama yardım herkesi kahretsin
    Cevapla
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    Bm bos konusuyor bm güven olmaz gereksiz kurum hic bir ülke bm yi desteklemesin Ukraine dan fazla sivil ölmüs daha hala bos bos konusuyor guteres istifa etmeli
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 hafta önce Şikayet Et
    Nazi Almanyası 2.Dünya savaşını kaybetmesi sonrası siyonist israil devleti kuruldu.Abd ise bm gibi kurumları kontrolü eline alarak süper güç oldu.
    Cevapla
  • Hzisamehdi×Deccal 1 hafta önce Şikayet Et
    Bm de coğunluğun aldığı kararlara Abd nin tek başına muhalefet etmesine en güzel cevap üye ülkelerin bm üyeliğinden çıkarak adil bir düzen için Türkiye etrafında birleşmeliler.
    Cevapla
  • hiç 1 hafta önce Şikayet Et
    İsraille beraber Allah sizinde kaygınız da belasını biranevvel versin amiin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dev mavi bir ateş topu geceyi aydınlattı! Portekiz ve İspanya üzerinde meteor şaşkınlığı
Meteoroloji'den çok sayıda il için gök gürültülü sağanak uyarısı