ABD, İsrail'e bazı bombaların sevkiyatını durdurdu

İsrail'in Refah'a saldırmasını istemeyen ABD yönetimi, tahrip gücü yüksek bazı bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurdu.

ABD, İsrail'e bazı bombaların sevkiyatını durdurdu
ABD, İsrail'e bazı bombaların sevkiyatını durdurdu
GİRİŞ 08.05.2024 10:11 GÜNCELLEME 08.05.2024 10:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Amerikan yönetimi, 1,5 milyona yakın Filistinlinin hayatını tehlikeye atacağından, İsrail'in Refah'a yönelik bir kara saldırısı düzenlemesini desteklemediğini defalarca açıkladı. Hatta ABD Başkanı Joe Biden, telefonla görüşmelerinde bu durumu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya da bildirdi.

Ancak Netanyahu, geçtiğimiz günlerde, Hamas'la ateşkes sağlansa da sağlanmasa da Refah'a gireceklerini belirtmişti.

Dün gece İsrail, Refah kentindeki bazı noktalara hava saldırıları düzenledi. Sabahın da ise kente karadan da girerek Refah Sınır Kapısı'nı ele geçirdi.

ABD TEDARİKİ ASKIYA ALDI

İsrail'in Refah'a saldırmasını istemeyen ABD yönetimi, tahrip gücü yüksek bazı bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurma kararı aldı.

Amerikan Bloomberg kanalına konuşan ABD'li yetkili, Biden yönetiminin kentsel alanların zarar görmesinden endişe ettiğini ve toplam 3 bin 500 adet 2,000 pound (907 kilogram) ve 500 pound ağırlığındaki bombaların tedarikini durdurduğunu söyledi.

Dün de The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD'de Joe Biden yönetiminin, İsrail'in Gazze'de kullandığı belirtilen yaklaşık 6 bin 500 Müşterek Doğrudan Saldırı Mühimmatı (JDAM) satışını ertelediğini öne sürmüştü.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Yücel güvenkaya 1 hafta önce Şikayet Et
    Basit bir yahudi oyuncağı küçük abd devleti
    Cevapla
  • Emrah 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu soykırıma destek veren abd de yargılanmalı.Birgün elbet süper güç gidecek o zaman dünya ya çektirdiklerin bedellerini ağır ödeyecekler
    Cevapla
  • mesan 1 hafta önce Şikayet Et
    Hepsi numara
    Cevapla
  • 06 vatan 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah ikinizinde belasını versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin kaza geçirmesi bizleri derinden üzdü
Şimdiye kadar yaşamış en zengin firavundu! İlk kez yüzü görüntülendi...